Inför IS Halmia Herr - Helsingborgs IF

Rätt match, men vid fel tillfälle

Som säsongen har artat sig, med kamp om kontraktet, skadebekymmer och den där förbaskade Covid-19, så blir inte onsdagens drabbning fullt lika häftig som man hade önskat. För spelarna i IS Halmia blir det dock en kul upplevelse, att få ställas mot allsvenskt motstånd är få förunnat.

Halmia har haft en tung säsong, bortsett från den där magiska kvällen på Skedalahed när man mycket rättvist besegrade div1-topplaget Lindome i förra omgången av Svenska Cupen. Den känslan, både under och efter matchen vill man ha igen. Ett supertaggat Halmia som från första sekund slet, sprang och offrade sig, allt enligt matchplanen. 
Nu kan man, till skilnad från i serien, spela avslappnat och utan press. Vi har allt att vinna och inget att förlora. Grabbarna får en unik möjlighet att mäta sig med dem allra bäst, förhoppningsvis med en känsla av att det faktiskt inte skiljer sådär fruktansvärt mycket som man kan tro. Kenan Covrk gör sensationell comeback efter sin ankelfraktur, däremot vilas troligen Osama Hassan pga tätt schema och att han nyligen kom tillbaka från skada. Erik Pålsson gör comeback i laget efter sitt uppehåll. Albin Mazreku och Ola Lindh är inte speldugliga ännu, liksom Andreas Åström, Zemri Callaku och Romario Hulea. Simon Andersson opererar sina halsmandlar och är inte aktuell mer framöver. Rasmus Bengtsson är tillbaka i truppen efter sin avstängning.

Helsingborg har precis som Halmia hamnat i ett tufft läge i sin serie där man för tillfället innehar den negativa kvalplatsen i årets Allsvenska. Känslan är dock att man hittat lite mera rätt den senaste månaden, kanske lite tack vare en del nyförvärv under augusti månad. I Svenska Cupen har man däremot åkt ut i just 2a omgången två år irad, förra året mot Oskarshamn och året innan en smärtsam derbyförlust mot Eskilsminne.
I Olof Mellbergs trupp finns det givetvis massor av kvalité, vad sägs tex om Anders Lindegaard (fd utlandsproffs), Martin Olsson (svensk landslagsspelare), Andreas Granqvist (svensk landslagsspelare), Armin Gigovic (jättetalang som inte lär bli kvar länge i Sverige), Rasmus Jönsson (fd utlandsproffs), Alex Timossi (fd ungdomsproffs i Bayern Munchen) och fd Halmstad BK-spelaren Shkodran Maholli.
Till onsdagens match saknas dock Lindegaard, Martin Olsson, Granqvist och Rasmus Jönsson av ovan nämnda.

Hela den 18 man starka truppen till matchen finns att beskåda på Helsingborgs hemsida, likaså en intervju med Olof Mellberg inför matchen samt lite historik kring IS Halmia och våra tidigare möten.

Anders Wallin:
- Vi ska fokusera på att ha roligt, den här typen av matcher är det inte alla som får vara med om. Nu får grabbarna mäta sig med dem bästa och se vad som krävs för att nå hela vägen. 

Avspark onsdag 30/9 kl 18.30 på Örjans vall. Matchen är slutsåld men sänds live på C More. 

Länkar:
Spelschema Svenska Cupen omgång 1-2
Helsingborgs IF
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr