Vinbergs IF - IS Halmia Herr 1-1 (1-1)

Delad pott i tempofattigt derby

Halmia lämnar förvisso den negativa kvalplatsen bakom sig tack vare poängen, men det känns allt annat än tryggt inför avslutningen.

Det blev aldrig någon sprakande tillställning på Vinåvallen under lördagseftermiddagen. Vinberg som bara dagen innan matchen tappade sin skyttekung Ardian Berisha till högstaligan i Slovakien, och ett Halmia till synes utan självförtroende lyckades inte charma supportrarna med någon champagne-fotboll. 

Första halvlek är jämn och för en gångs skull är det Halmia som får första målet i matchen. En slarvig passning av hemmaspelare fångas upp av Vuk Lugonjic som avancerar och chippar in 0-1 bakom utrusande målvakt. Tyvärr höll sig ledningen inte speciellt länge denna gång. Vinberg kontrade på en Halmiahörna och sprang sig fria från mittplan innan man skickade in bollen bakom Markus Rydeberg. Vinberg har sedan ett skott i ribban några minuter senare, men mer än så bjöd inte den första halvleken på.

Andra halvlek blir lite mer händelserik, även om den inte är av den välspelade typen. Vinberg fick chans från straffpunkten i den 53e minuten sedan en Halmian slängt sig och fick bollen mot armen. Straffen av kvitteringsmålskytten Hamdi Sejdiu gick i ribban och det oavgjorda resultatet stod sig fortsatt.
Sedan är det en svag match av båda lagen innan det hettar till med kvarten kvar. Hemmalagets Victor Brandqvist drar på sig sitt andra gula kort efter en efterslängning och får syna det röda kortet. Halmia lyckas dock inte riktigt ta tag i matchen trots övertag i antal spelare, istället byter lagen chanser med varandra sista fem minuterna när Halmia har två ribbträffar och Vinberg skapar chanser genom både friläge och omställning. Ingen lyckas dock utnyttja sina lägen och matchen slutar rättvist 1-1.

Visst, en poäng är bättre än ingen, och vi avancerade en plats i tabellen bort från den negativa kvalplatsen. Det som oroar mest är dock att vi gör en av årets sämsta insatser när det gäller som allra mest.
Att självförtroendet inte är på topp, det vet vi. Men springa och kämpa kan man väl ändå begära att ALLA ska bidra med?! Vem vill ha på sitt samvete att man spelade ner IS Halmia i division 3, detta Halmia med målsättning om att utmana om platserna till division 1...

Med tre matcher kvar, varav dem två första är hemmamatcher mot serietrean Västra Frölunda och serieledande IFK Malmö. Dessa två matcher har blivit flyttade till Halmstad Arena IP pga att mattan på Örjans vall ska hålla för spel en bit in i november pga grannklubbens matcher i Superettan. Det blir tuffa matcher, och givetvis ännu tyngre när man får spela hemma "borta". 
I epilogen väntar sedan jumbon Limhamn Bunkeflo på bortaplan.

Anders Wallin:
- Ett rättvist resultat i en match utan vidare tempo och kvalité. 

Nästa match i serien är på söndag 4/10 då Västra Frölunda gästar Halmstad Arena IP, avspark 16.00. Men redan på onsdag 30/9 väntar möte med Allsvenska Helsingborgs IF på Örjans vall, avspark 18.30, detta i den andra omgången av Svenska Cupen.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Vinbergs IF
Hallandsposten
Hallands Nyheter

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr