IS Halmia Dam - Nittorps IK 2-2 (1-0)

Fanny Kristiansson Ronnstam avtackades inför matchen. Foto: IS Halmia Fanny Kristiansson Ronnstam avtackades inför matchen. Foto: IS Halmia

Bara en poäng trots övertag i både spel och chanser

Det gick från vad det såg ut som "en säker seger" till "onödig förlust" innan Evelina Brag tryckte dit kvitteringen i den 88e minuten. 

Första halvlek gick helt i Halmiatjejernas färger, men det kunde ha sett annorlunda ut då Cornelia Jarving kapade en Nittorpspelare utanför straffområdet i den 7e minuten. Först vinkade domaren frispark till Halmia av någon märklig anledning, sedan vinkade den assisterande domaren till sig huvuddomare Andi Kashtanjeva, då var nog många säkra på det röda kortet, istället blev det gult kort och det ska Halmia vara nöjda över. Efterföljande frispark revanscherade sig Cornelia på med en kanonräddning vid första stolpen. 
Därefter är det Halmia som styr och ställer och skapar chanser, speciellt första kvarten där både Elin Hansson och Azra Tokovic har lägen. Målet kom rättvist i den 16e minuten när Elin anvancerade igenom till höger och placerar in 1-0. Elin har sedan ytterligare läge att göra mål precis innan halvtid, men Nittorps målvakt Rebecka Riestola gör en av två riktigt bra räddningar i första halvlek.

Andra halvlek är en sämre historia av det vitklädda Halmia. Visserligen har Elin nytt läge från höger, men hennes snabba och pressade avslut hittar inte in i nät. Nittorp får lite mer att säga till om efter halvtid, men ändå kommer kvitteringen lite oväntat. Ett långskott dimper ner bakom Cornelia i den 62a minuten, och som extra lök på laxen kommer 1-2 bara minuterna senare efter att gästerna haft lite tur med studsarna och tryckt dit ledningsmålet.
Halmia försökte sedan flytta fram positionerna med bland annat två anfallare, men det såg ut som att Nittorp faktiskt skulle ta alla tre poängen. Inte minst efter deras stolpträff i den 73e minuten. Halmia å sin sida hade svårt att skapa lägen, iaf fram tills att Moa Jönsson läckert serverade inbytta Evelina Brag som löpte igenom och placerade in kvitteringen i den 88e minuten.

En högst oväntad matchutveckling sett till första halvlek där Halmia både kunde och borde ha avgjort matchen. Men bollen är rund och utnyttjar man inte sina lägen så riskerar det att drabba dig åt andra hållet istället, det är sen gammalt....

Peter Blomqvist:
- Jädrans så onödigt. En match som vi bara skulle ha, och hade efter första halvlek. Tyvärr så kunde vi inte skaka av oss Nittorp genom att göra både 2-0 och 3-0 vilket vi borde gjort innan deras kvittering kom. Vår första halvlek är godkänd och kanske bra men för mycket är "nästan bra" för att vi ska va nöjda med den. Andra är rent ut sagt "pissigt energilös". Nittorp dödar ytor, drar ner på tempo och väntar på omställningar. Publiken hade inte kul. Vi spelar på men för långsamt och förutsägbart och har för många tekniska fel. Sjukt skönt att vi ändå visar klass på våra mål och i flera anfall. Kvitteringen kom gott efter fin assist av Moa och grymt bra löpning och avslut av Brag.

Vi vill passa på att tacka Fanny Kristiansson Ronnstam för sina 5,5 år hos oss i IS Halmia. Fanny har flyttat till Göteborg för arbete och vi önskar henne lycka till med allt. Stort tack för din tid hos oss!

Nästa match är seriens sista, detta då Halmia reser till Borås för möte med serietvåan Bergdalens IK. Avspark söndag 4/10 kl 14.00 på Björkåsvallen, Borås.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Nittorps IK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam