Inför Vinbergs IF - IS Halmia Herr

Nytt hallandsderby, nu med ännu mer i potten

Nu är serien inne på upploppet, jakten mot division 1 har bytts mot överlevnad i division 2. Skadeläget ser ljusare ut och Vinberg vet man aldrig vart man har, helgardering?

Vinberg under ledning av fd utlandsproffset och landslagsspelaren Michael Svensson är ett svårtippat lag, minst sagt. Man blandar och ger om vartannat i seriespelet i år. Imponerande vinster (Olympic borta, 3-1, Varberg hemma, 4-1) har blandats med sämre resultat (Eslöv borta, 1-4, Frölunda borta, 1-5). Trots sin 6e plats i tabellen har man -3 i målskillnad och det är främst dem 19 insläppta målen som bidrar till den siffran. Det är faktiskt bara tre lag i serien som har släppt in fler mål. Vinberg är som bäst hemma på naturgräset på Vinåvallen, där har man bara förlorat en av fyra matcher hittills. Bästa målskytten heter Ardian Berisha och står noterad på 4 mål, två sämre än Halmias Oskar Törnfeldt.

Halmia har haft en lugn vecka där Osama Hassan är tillbaka i truppen efter skada. Kvar på skadelistan finns Ola Lindh, Albin Mazreku, Kenan Covrk och Romario Hulea. Anton Holmer är fit for fight och lite överraskande så gör Erik Pålsson comeback efter sin timeout och kommer att vara tillgänlig dem tre avslutande matcherna. Trots kräftgången i seriespelet på sistone så upplevs grabbarna motiverade och taggade för att vända den negativa trenden. Det skapas mycket chanser offensivt match efter match, men skärpan har inte varit 100% i sista touchen eller löpningen och då vinner man inga matcher på den här nivån.

*Uppdaterat* Rasmus Bengtsson är avstängd och Simon Andersson har tvingats kasta in handduken pga operation av mandlarna. In i truppen kommer två spelare från vårt U15 för att täcka upp vid behov. *Uppdaterat*

Anders Wallin:
- Jag har en bra känsla efter en bra träningsvecka där vi för första gången körde lite hårdare på torsdagens träning. Vi åker upp till Vinberg för att ta tre poäng, inget snack om den saken. 

Avspark lördag 26/9 kl 13.00 på Vinåvallen, Falkenberg.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Vinbergs IF

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr