Inför IS Halmia Dam - Nittorps IK

Årets sista hemmamatch

Denna märkliga säsong ska nu avslutas med seriens två sista omgångar, och Halmia har andraplatsen i sina egna händer trots två raka matcher utan vinst. Räkna med ett hemmalag som vill visa upp sig från sin bästa sida i årets sista hemmamatch.

Halmia lyckades inte få hål på ett försvarsstarkt Böljan i förra matchen, trots ett gigantiskt bollinnhav där Falkenbergskorna trycktes tillbaka från start. Vid en vinst så hade man satt press på serieledarna Mariebo som tappade poäng mot dagens motståndare Nittorp. Mariebo har ett tufft spelschema kvar med både Bergdalen (hemma) och Örby (borta) kvar att möta och det kan faktiskt bli en rejält spännande slutomgång med fyra potentiella serievinnare beroende på helgens resultat. I övrigt är det ett Halmia som vi känner igen med självförtroende, teknik och anfallslusta som mönstrar samma trupp som tidigare.

Nittorp ligger förvisso 6a i tabellen, och spelade oavgjort (3-3) hemma mot Mariebo i senaste matchen. Men man har ännu inte säkrat kontraktet i en jämn tabell där det bara skiljer fyra poäng mellan 5e placerade Halmstad BK och Ulricehamn på nedflyttningsplats. 18 mål framåt får ses som godkänt, men 22 insläppta är lite för många på nio matcher. Man är bättre på bortaplan (7 poäng) än hemma på Åsavallen (4 poäng), detta trots en match mer spelad på hemmaplan. Bästa målskytt är lagkapten Klara Lindberg på 7 fullträffar, samma som Halmias Sandra Holm. 

Peter Blomqvist:
- Mållösa 2 matcher i rad. Men vi gör ingen större grej av det. Mot Mariebo skapade vi 3 heta chanser och utöver det var vi i rätt situationer för att sätta boll på rättvänd spelare bakom backlinjen ett 20-tal gånger. Mot Böljan stod bussen parkerad. Då krävs det lite annat än de vi gjort på sistone. Det krävs att vi kan slå ut vår motståndare 1 mot 1. Det krävs att vi tar avslut fortare med färre touch. Sammantaget är allt det här en del i processen som vi jobbar med varje dag. Vi kommer vara bättre och hetare när vi nu ställs mot ett hårt arbetande Nittorp. Truppen är sig lik sedan några veckor tillbaka.

Avspark lördag 26/9 kl 13.00 på Halmstad Arena IP. I skrivande stund finns det 10 biljetter kvar. Boka genom att mail christoffer@halmia.se eller smsa 0704-045599. Matchen sänds av Halmia i appen "min fotboll".

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Nittorps IK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam