IS Halmia Herr - Ullareds IK 0-2 (0-1)

Förlust i derbyt

Nu börjar det blåsa jobbiga vindar runt Örjans vall. Halmias herrar har nu satt sig i en riktigt jobbig situation där man nu befinner sig på negativ kvalplats med fyra omgångar kvar.

Första halvlek startar trots allt ganska piggt från hemmalaget, och det dröjer inte mer än dryga fem minuter innan första målchansen är skapad. Halmia spelar in bollen i straffområdet från vänster, bollen skarvas av hemmaspelare mot mål men en Ullaredspelare står rätt placerad på mållinjen och rensar undan.
Bara minuten senare kommer istället 0-1 när en Ullaredspelare helt omarkerad får ta emot bollen felvänd vid straffområdslinjen, chippa den över sig själv in i straffområdet där David Wallnedal dyker upp. David petar bollen förbi Markus Rydeberg i Halmiamålet och rullar refullt enkelt in ledningsmålet för "inlandets stolthet". 
Den första halvleken är generellt ingen vidare bra fotbollsmatch från något av lagen, men där gästerna givetvis får matchen precis dit dem vill med sitt tidiga ledningsmål. Halmia har dem flesta chanserna (5) men Ullared (2) är inte ofarliga och känns som ett mer bollskickligt lag än tidigare upplagor.

Andra halvlek är mer chansrik, speciellt vad gäller målchanser. Halmia kunde fått en drömstart på halvleken när Oskar Törnfeldt via nick tvingar målvakten till att styra bollen upp i kryssribban, och bara sekunder senare drar Kristoffer Thydell på ett skott som går rakt upp i ribban och studsar ut. 
Halmia är klart bättre i inledningen av halvlek nummer två. Marcus Jönsson har nästa målchans i den 53e minuten efter fint inspel från höger av Endrit Ibishi. Målvakten Anton Andersson i Ullaredsmålet gör en kvalificerad räddning på Marcus avslut. Ullared som där och då fick inrikta sig på fösvar och omställningar har ett gyllene läge att göra 0-2 i den 56e minuten. Men Markus i Halmiamålet räddar avslutet från vänster i straffområdet. Även Halmias centrala anfallare Vuk Lugonjic har läge för reducering (minut 63), men tätt markerad lyckas han inte trycka in bollen trots det korta avståndet till mål.
Ullared skapar ytterligare ett bra läge från vänsterkanten i den 71a minuten, men då är en Halmian väl placerad och täcker till hörna. Därefter är det hemmalaget för hela slanten, i takt med att man blir mer desperata och börjar att lyfta långa bollar in mot motståndarnas straffområde så händer bra saker. Både Jesper Andersson och Endrit Ibishi har lägen att reducera men Ullared sliter som djur och slänger sig som galningar för att täcka hemmalagets avslut. På tilläggstid kommer 0-2 på en omställning från halva plan där Shkelqim Bllata Pantina rullar in segermålet för dem blåklädda.

I ärlighetens namn ingen jätteunderhållande fotbollsmatch, men det hade vi iofs kanske inte förväntat oss heller. Bristen på självförtroende lyser ofta igenom i avgörande lägen, likaså att det är ett vingklippt lag rent fysiskt. Men det som oroar allra mest är avsaknaden av spelare som, trots kräftgång, visar karaktär och vilja att förändra en matchbild. 

Nästa match är på lördag 26/9 kl 13.00 borta mot Vinbergs IF. 

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Ullareds IK
Hallandsposten
Hallands Nyheter

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr