Inför IS Halmia Herr - Ullareds IK

Hallandsderby och ödesmatch

Nu ska det avgöras, om idag exakt en månad spelas sista omgången i serien. Innan dess ska fyra seriematcher, en DM-final och möte med Helsingborg i Svenska Cupen avverkas. Vi går in i ett viktigt skede av en säsong som hittills varit både ris och ros. Serien som redan för någon omgång sedan såg jämn ut har nu utvecklats till ett getingbo av sällan skådat slag. Varbergs GIF FK ligger 7a, man har fyra poäng upp till serieledning och tre poäng till negativt kval....

Halmia må ha underpresterat i serien hittills, annat är det i DM där man nu är framme i final efter att ha besegrat lokalkonkurrenten BK Astrio på straffar i tisdags. I matchen hämtade man upp underläge 1-3 till 3-3 och sedan drog man alltså det längsta strået i straffläggningen. Med tanke på förutsättningarna inför matchen så får det ändå ses som en jäkla styrka att komma tillbaka och vinna mot ett taggat och för övrigt duktigt Astrio som inte hade gjort bort sig i division 2.
Tyvärr blev segern kostsam då en redan skadedrabbad trupp drog på sig fyra nya skador, mycket pga tätt spelschema utan chans till vila/återhämtning. Till denna match saknas Andreas Åström, Erik Pålsson, Osama Hassan, Kenan Covrk (fraktur och ledband i foten är av, troligtvis borta resten av säsongen), Zemri Callaku, Albin Mazreku (fortsatt problem med ena ljumsken) och Romario Hulea (bristning baksida lår). Erik Ferman (utgick mot Astrio), Ola Lindh (överbelastning höftböjaren) och Vuk Lugonjic (axel/nacke) är alla tveksamma och testas på fredagsträningen. Positivt är däremot att Simon Andersson lovat att ställa upp dem matcher som är kvar pga skadeläget, det är vi oerhört tacksamma för.

Ullared var faktiskt serieledare ett tag i somras, detta efter att ha inlett serien med två raka vinster (2-0 borta mot Onsala samt 1-0 hemma mot Assyriska). Men efter den positiva inledningen har man bara en seger (4-2 hemma mot Eslöv) på dem sex senaste matcherna, varav resten förluster. Senaste matchen förlorade man hemma på Hedevi med 0-3 mot IFK Malmö FK efter 0-1 sent i första halvlek och 0-2 tidigt i andra halvlek. Nu är man illa ute i tabellen bottenskikt och befinner sig placeringen över negativt kval och under Halmia med en poäng färre inspelad. Kvar på schemat står möte med båda lagen på nedflyttningsplats, och det är troligtvis i dem matcherna som division 2-statusen står på spel. Ullared brukar vara ett storväxt och fysiskt jobbigt lag att möta, och med värvningarna inför säsongen så trodde åtminstone undertecknad på ett litet lyft bort från nedflyttningsstriden. Kanske lider även UIK av tufft spelschema med årets förkortade säsong och avancemang till en kommande DM-final mot just Halmia.

Anders Wallin är medveten om matchens dignitet och lyfter fram hur svårslagna vi ändå är:
- Det är på nytt en sexpoängsmatch, en jätteviktig match. Vi har haft ett väldigt tufft spelschema vilket tyvärr har visat sig med skador och mentalt slitna spelare. Vi har ändå en bra känsla inför söndag, spelarna har visat stor moral och vi har faktiskt inte förlorat mer än en match dem senaste 13. Tyvärr räcker ju inte oavgjorda matcher långt i årets enkelserie.

Avspark söndag 20/9 kl 16.00 på Örjans vall. Hallandsposten sänder matchen för er som inte har möjlighet att närvara på plats. Enstaka biljetter finns kvar, först till kvarn. Se tidigare nyhet.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Ullareds IK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr