Inför IF Böljan - IS Halmia Dam

Halmia greppar efter halmstrån

Med bara tre omgångar kvar så var förra omgångens förlust borta mot Mariebo extra tung. Nu känns förstaplatsen långt borta där även tvåan Bergdalen ska passeras. Bollen är dock rund och det är inte slut förrän den där damen sjunger...

Böljan har haft en tung säsong där det dröjde fem omgångar innan första vinsten kom, och det har inte blivit några fler sedan dess. Med sina 5 inspelade poäng så befinner man sig på den näst sista platsen i tabellen, med endast nordhalläningarna Onsala bakom sig. Med ynka tre omgångar kvar är man i stort behov av poäng, och då allra helst en seger för att klamra sig över nedflyttningsstrecket. Räddningsplankan kan vara att man tar sig an Ulricehamn (placeringen över i tabellen) i nästa omgång, och där lär inget annat än seger räcka för eventuellt nytt kontrakt. I truppen finns tre tidigare Halmianer i Alva Johansson, Emmy Zetterberg och Wilma Rydell.

Halmia har repat mod efter förlusten i seriefinalen mot Mariebo senast. Azra Tokovic är tillbaka i truppen som i övrigt är intakt. Truppen är fast besluten att göra "sitt" och sätta press på övriga topplag inför avslutningen. Laget har tagit rejäla kliv under årets säsong och det ska bli oerhört spännande att följa laget framöver och inför kommande säsong, här finns mycket bra att bygga framgång kring.

Huvudtränare Peter Blomqvist tankar efter Mariebo och inför Böljan:
- Var vi nervösa? Var vi fega? Tagna av stundens allvar? Åsikterna fanns under och efter matchen mot Mariebo. Jag ställer inte upp på det. Tjejerna har karaktär. Vi har istället valt att titta taktiskt på matchen. Vi radade upp möjligheter att sätta bollar i djupet. Men motståndarna var där med en fot för ofta. Vad kunde vi då gjort annorlunda?! Vi har tittat på hur avstånd, luckan mellan motståndare och fart i aktionen är avgörande för hur och var vi sätter boll och löper. Vi har även tittat på hur vår 9:a ska försvåra för att blocka passningen och samtidigt erbjuda ett alternativ till. Helt enkelt ökat tydligheten i vårt spel. Det här ska vi bli bättre på, och det redan mot ett vilt kämpande Böljan. Vi vill vinna och visa att vi alltid är redo att göra vårt bästa. 

Avspark imorgon fredag 18/9 kl 19.00 på Allsvenska Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
IF Böljan

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam