DM Semifinal, Inför BK Astrio - IS Halmia Herr

Derby med mer än "bara" en finalplats i potten

Vinnaren i tisdagens drabbning kvalificerar sig inte bara för en DM-final mot Ullared, man har med största sannolikhet också kvalificerat sig för nästa års Svenska Cupen. Det vore givetvis skönt med en vinst och att snabbt studsa tillbaka efter den mindre bra prestationen mot Eslöv i senaste seriematchen. 

Vill man se matchen i ett större perspektiv så gäller det för Halmia att försvara sig som den självklara tvåan i stan, något man varit nu under ett antal år. Ingen har väl missat Astrios framfart under ledning av först Mats Jingblad och numera tidigare Halmianen Peter Lindau. Laget är förvisso nykomlingar i division 3, men det har inte hindrat laget från att gå fram som en ångvält och ligger i dagsläget tvåa och på kvalplats till division 2. Senaste matchen besegrade man Klippan med hela 8-2 och snittar 3,5 mål framåt per match. Förutom att laget leds av Mr Lindau så återfinns hela 9 (!) spelare i truppen som tidigare representerat IS Halmia, där tex Per Gulda, Robin Sjögren och Niclas Taube var ordinarie under Halmias div1-sejour.

Astrio kommer till matchen som "underdog" och har allt att vinna, och inte lär det bli problem med motivationen när Halmia står på andra sidan. Nu är det upp till Halmia att mobilisera kraft och visa upp sig från sin bästa sida.

Imorgon tisdag får vi höra vad headcoach Wallin säger inför matchen, detta får ni exklusivt på vår facebook under förmiddagen.

Avspark tisdag 15/9 kl 17.15 på Söndrums IP. Inga biljetter finns tillgängliga men matchen sänds via appen "min fotboll".

Länkar:
DM Semifinaler
BK Astrio

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr