Inför Mariebo IK - IS Halmia Dam

Seriefinal med mycket på spel

Nu är vi äntligen framme vid toppmatchen det pratats om i flera veckor. Att säga att det är nu det avgörs kanske är att ta i, ett oavgjort resultat skulle tex inte förändra jättemycket inför fortsättningen. En vinst däremot, då är det Halmia som har allt i egna händer inför återstående tre matcher. En ev förlust blir nog svår att hämta ikapp med 2 av 3 återstående matcher på bortaplan, bland annat avslutningen borta mot serietrean Bergdalen som inte är borträknade från toppstriden.

Mariebo startade årets seriespel med 5 raka vinster och såg länge ostoppbara ut i toppen, men ett poängtapp borta mot Onsala (1-1) öppnade upp dörrar och möjligheter för främst Halmia, Bergdalen och Örby som jagar i en numera tät stoppstrid. Senaste matchen visade dock Mariebo klass när man vände ett tidigt 0-1 underläge till vinst med hela 7-1 borta mot Böljan. I truppen finns rutin från både Elitettan och Damallsvenskan, bland annat i målvakten Jennie Svärd Husu och den tio år äldre Madeleine Tegström. Skytteligan leds av Halmias Sandra Holm (7 mål), men där bakom skuggar Mariebos Tilda Holmér (6) och Elin Kammenhed (5).

Halmia kommer som bekant till matchen med 6 raka segrar, och 23-6 (!) i målskillnad. Att humöret är på topp behöver vi knappast skriva, men det kan faktiskt vara på sin plats ändå med tanke på att det inte är en självklarhet egentligen. Laget har under säsongen åkt på lite smällar i form av skadan på målvakten Brovall, flytten till USA av lagkapten Alicia och att Gresa lämnat landet för att söka ny asyl. Ändå ångar man på som en enda stor leende maskin.

Peter Blomqvist är huvudtränare för den "leende maskinen" och säger såhär inför matchen:
- Vad kul att vi får möjlighet att spela en match där det faktiskt står något intressant på spel. Att få testa vår fotboll mot ett riktigt bra lag är en häftig utmaning. Större än så är det inte inför matchen mot Mariebo borta. Glada, lugna och trygga tjejer kommer göra sitt allra bästa precis som alltid. Truppen är sig lik som senaste veckorna. Kul att tjejerna fått mycket uppmärksamhet för den fotbollen vi spelar. Fina fötter och bra passningspel är vårt signum. Och så kommer det vara även nästa år för mig blir de inte av med.

Avspark lördag 12/9 kl 15.00 på Stadsparksvallen, Jönköping. Matchen livestreamas av hemmalaget i appen "Min fotboll", kostnad 49 kr.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Mariebo IK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam