IS Halmia Herr - Eslövs BK 2-2 (0-1)

Fjärde raka krysset efter kollektiv kollaps

Känslan innan matchen var bra, äntligen skulle vi få se ett taggat hemmalag ta tre poäng och sakta men säkert börja vandra uppåt i tabellen. Istället fick vi det här:

Matchen börjar lite avvaktande, Halmia har förvisso mest boll men känns inte alls så påkopplade som man kanske hade förväntat sig. En eller två lägen åtstadkommer man första tio minuterna men det var i ärlighetens namn inte tillräckligt farliga lägen för att hota bortalaget. 
Istället är det gästerna Eslöv som först kontrar och tvingar Markus till en bra räddning med hörna som följd. På hörnan är vi inte tillräckligt noga när vi har chansen att rensa bort bollen, istället skarvas bollen vidare in i straffområdet där en Halmian är sist på bollen som styrs in bakom en chanslös Markus till 0-1. Det må vara första gången Eslöv är i närheten av Halmias straffområde, men då än viktigare att vara noggran.
Första halvlek präglas av stillastående hemmaspelare, dåliga touch och slarvigt passningsspel från hemmalaget. Man har chans att kvittera i den 34e minuten när Erik spelar in bollen i straffområdet men ingen Halmian är på plats för att trycka dit den, vart är hungern och löpviljan?
Eslöv får halvlekens sista läge men Erik agerar uppoffrande och täcker ett annars givet baklängesmål.

Inledningen av andra halvlek är tyvärr inte helt olik den första, Halmia har boll men det är gästerna som kommer till avslut. Ändå kommer 1-1 i den 52a minuten efter att Adrian mycket vackert skarvat in en högerhörna från Erik. Adrian vinner duellen vid första stolpen och nickar in kvitteringen som målvakten inte hinner reagera på. Blodad tand efter kvitteringen? Inte idag tyvärr, det brinner liksom aldrig riktigt till hos Halmianerna som fortsatt är stillastående och ser allmänt loja ut. 
Visst, Vuk har ett kanonläge att göra 2-1 i den 55e minuten, och där SKA det vara mål från en fd skyttekung. Målvakten gör dock en fin parad på avslutet som kommer från nära håll. Minuterna senare, rättare sagt i den 59e minuten så kommer istället 1-2 till Eslöv. En otroligt svag passning in i banan snappas upp av gästerna, två-tre touch senare så avslutar man från avstånd och prickar in tvåan till höger om Markus. Här är hela Halmia på väg upp i anfallspositioner och ett misstag av den digniteten blir förödande.
Halmia försöker ånyo, men ofta går det på tok för långsamt när man väl har lägen till omställningar, eller så gör målvakten en bra räddning som på Marcus fina individuella prestation i den 64e minuten. Kvitteringen kommer dock, men inte när Oskar blir avvinkad för offside efter framspelning av Vuk, utan istället på ett distansskott av Kenan i den 87e minuten. Skottet ändrar riktning på någon i straffområdet och ställer helt gästernas målvakt till 2-2.
Närmst ett segermål är sedan Eslöv på tilläggstid när Markus tvingas till en kvalificerad räddning nere vid vänster stolpe, detta minuterna efter att Vuk på nytt haft chansen men fick se sitt skott skruva sig strax utanför ena stolpen.

En mycket svag prestation av Halmia som inte alls kom upp i nivå någon gång under 90 minuter, detta i en måstematch på hemmaplan. Det är inte bra nog och nu kan vi en gång för alla släppa tåget till division 1. Nu handlar det istället om att säkra fortsatt div2-kontraktet, tabellen ljuger dessvärre inte.

Nästa match är på tisdag 15/9 borta mot BK Astrio i semifinalen av DM. Avspark redan 17.15.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Eslövs BK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr