Inför IS Halmia Herr - Eslövs BK

Dags för 3 poäng!

"Sexpoängsmatch", "måstematch", "tåget går", "vinna eller försvinna", så har det låtit inför dem fyra senaste matcherna. Trots tre raka kryss så lever förhoppningen ännu om minst kval till division 1, mycket tack vare att Ängelholm och Olympic börjat att svikta i toppen och att serien är otroligt jämn där alla verkar slå alla. Men nu kan man väl inte räkna med att resultaten fortsätter att gå sin väg längre, nu är det dags att lägga trepoängare på hyllan för att börja avancera i tabellen.

Halmia har faktiskt bara en förlust på dem 10 senaste matcherna, med framgångar i både Svenska Cupen och DM. Men tiondeplatsen i serien och dem tre raka kryssen gör att man nu har lite press på sig att prestera, inte minst på hemmaplan. Inför torsdagens match saknas Kristoffer Thydell (avstängd), Osama Hassan (skadad) och Simon Andersson (börjat nytt jobb på annan ort och finns inte längre till förfogande, stort tack för den här tiden Simon). Utöver dessa saknas Andreas Åström och Zemri Callaku sedan tidigare. Anton Holmer är tillbaka i full träning vilket är positivt.

Eslöv är placeringen före Halmia i tabellen på sina 10 poäng och 3-1-3 i resultatrad. Samtliga tre segrar har kommit hemma på Ekevalla IP, på bortaplan har det bara blivit en poäng hittills på sina tre matcher. På sina 7 matcher har man släppt in hela 18 mål och det är bara jumbon Prespa Birlik (24) som är sämre på den punkten. Senaste matchen tog man en oerhört viktig trepoängare på hemmaplan i nykomlingsmötet med Limhamn Bunkeflo. Dem båda målen kom psykologiskt där 1-0 kom på tilläggstid i första halvlek, och 2-0 direkt i inledningen av andra halvlek.

Avspark torsdag 10/9 kl 19.00 på Örjans Vall. Ett fåtal biljetter finns kvar och ni skriver upp er på listan genom att kontakta christoffer@halmia.se eller smsa 0704-045599. Matchen sänds av Hallandsposten.se.


Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Eslövs BK
Hallandsposten


// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr