IS Halmia Dam - Onsala BK 6-1 (3-0)

6e raka vinsten, och nu väntar seriefinal nästa helg

Ca 20 minuter, så länge höll sig gästerna kvar i matchen. Efter det var det klasskillnad.

Första halvleks inledning är faktiskt ganska jämn, och gästerna Onsala ser inte alls ut som någon jumbo utan bjuder upp till dans. Men efter att Halmia radat upp två bra lägen runt matchminut 20-21 på båda kanterna, och sedan 1-0 kommer genom Elin Hansson, efter det var det aldrig något snack om var dem tre poängen skulle hamna. 2-0 kommer genom Sandra Holm i den 30e minuten. Några minuter senare träffar Halmia stolpen och i den 42a minuten kom 3-0 genom tvillingsystern Saga Holm. 

Andra halvlek kunde vara avslagen och tråkig, men inte med detta Halmia dam i storform. Hemmalaget vill mer och inte minst yttrarna Sandra Holm och Elin Hansson är inblandade i det mest framåt. Sandra är nära att utöka i den 52a minuten, men istället är det centrala anfallaren Tilda Boquist som gör 4-0 i den 55e minuten, efter fin framspelning av Elin. Sandra jagar sitt andra mål för dagen men får i den 58e minuten se målvakten göra en av många fina räddningar. Minuten efter är det istället mittbacken Celine Gysenius som får titulera sig målskytt, detta efter en hörna. Matchen går sedan ner lite i tempo och gästerna reducerar till 5-1 i den 73e minuten, även detta på hörna. Men så var det ju den här Sandra Holm, trodde ni att hon gett upp hoppet om sitta andra mål? Icke! I den 82a minuten trycker hon dit 6-1, fint framspelad av inbytta Evelina Brag. 

I ärlighetens namn så gör inte Onsala någon dålig match på något sätt. Jag är faktiskt lite förvånad över hur väl dem ändå mätte sig med Halmia, jumbo till trots. Det är bara det att hemmalaget är så fruktansvärt bra just nu, både defensivt och inte minst offensivt. Nu väntar en riktigt häftig seriefinal borta mot Mariebo på lördag, en match som kan bli helt avgörande när vi om en knapp månad ska sammanfatta årets division 1 mellersta götaland. Och en sak är iaf säker, Halmia är redo för kamp!

Coach Peter Blomqvist:
- Matchplanen var klar och gick hem. Onsala spelade som förväntat 4-4-2 och vi spelade bort dem gång på gång. Fanns en liten tendens inledningsvis att falla in i ett lågt tempo i passningspelet men vi drev upp hög fart och framför allt satte vi in bollar bakom deras backlinje som stod högt. Det var stor variation på bollarna in bakom. De kom från olika vinklar, spelytor och spelare. Stor eloge till Emma Skantz som stukade foten illa i torsdags och haltade innan uppvärmningen. Med hård tejpning och en jävla skalle att offra sig för laget så fixade hon att spela.
Vi är otroligt nöjda att vi i den här delen av serien klarade av att visa klasskillnad och hantera Onsala som krigar för livet. Det var många som var bra och alla precis alla bidrar till att helheten och glädjen är på topp inför måndagens träning. Det viktigaste vi har framför oss.

Nästa match är kommande lördag 12/9 då Halmia reser till Jönköping för match mot serieledande Mariebo, avspark 15.00.

Länkar.
Division 1 Mellersta Götaland
Onsala BK
Hallandsposten
Hallandsposten intervju med Sandra Holm
Sveriges Radios intervju med Evelina Persson

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam