FC Rosengård - IS Halmia Herr 2-2 (1-1)

En poäng efter sen kvittering

Det öppnar upp sig i tabelltoppen efter Ängelholms förlust, men Halmia tog inte chansen även om man rättvist kvitterade i slutet och även hade bud på segermål.

Lördagens match var jämn inledningsvis, där hemmalaget tog lite turligt tog ledningen med 1-0 redan i den 9e minuten efter skott och touch på Adrian Hallsö. Halmia tar därefter över matchen mer och mer och får välförtjänt in kvitteringen när Oskar Törnfeldt förvaltade en framspelning från Vuk Lugonjic i den 37e minuten.

Andra halvlek är fortsatt Halmias sett till spelbilden, men Rosengård gör 2-1 i den 57e minuten i vad som skulle visa sig vara lagets enda skott på mål i andra halvlek. Bolltapp centralt ledde fram till målet som Markus Rydeberg inte lyckades knipa. Halmia jagar sedan kvittering frenetiskt och får till slut utdelning, men det dröjer till matchminut 88 innan Kristoffer Thydell når högst på en hörna och nickar in 2-2. Efter kvitteringen är det Halmia som går för segern, och man skapar tre riktigt bra lägen men matchen slutar oavgjort. 

Drygt halva serien är nu spelad och det har vuxit fram ett rejält getingbo där endast fyra poäng skiljer från kval till div1 kontra kval till div3. Ängelholm förlorade överraskande på nytt och kan nu bli omsprungna i tabelltoppen av Västra Frölunda. Göteborgarna har en match mindre spelad och har smygit lite i bakvattnet senaste omgångarna, i helgen besegrade man tidigare tabelltvåan Olympic på bortaplan och tog över skåningarnas plats i tabellen. För Halmia gäller det nu i stort sett att vinna resten om man ska ha chans på dem två översta placeringarna. Nio poäng på 7 matcher är på tok för lite med tanke på kunskapen som finns i truppen, och det är bara att konstatera att vi faktiskt i dagsläget har samma antal poäng som dem på negativ kvalplats

Anders Wallin:
- Frustrerande med ett tredje raka kryss i denna enkelserie, där vi iaf i två av matcherna bör vinna, men samtidigt gör vi inte mer mål än motståndarna så det är rätt enkelt.

Nästa match är redan på torsdag 10/9 kl 19.00 då Eslöv kommer på besök till Örjans vall.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
FC Rosengård
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr