Inför IS Halmia Dam - Onsala BK

Toppen mot botten när Halmia går för sjätte raka vinsten

Bara 5 matcher återstår av årets seriespel, åtminstone för alla lag utom seriesegrarna som kvalar uppåt. 

Halmia har verkligen fått upp farten efter den tunga premiärförlusten mot Örby. Tjejerna är nu uppe i fem raka segrar och 17-5 i målskillnad på dessa matcher. I dagsläget är man en ynka poäng bakom serieledande Mariebo, ett lag man möter på bortaplan nästa helg. Men för att maximera förutsättningarna inför den matchen så ska man först besegra tabelljumbon Onsala, vilket kanske inte blir så enkelt som det låter. Halmia presenterar två nyförvärv inför lördagens match, se mer längre ner.

Onsala har fortfarande inte vunnit någon match i seriespelet, däremot har det blivit tre oavgjorda matcher och man placerar sig som tabelljumbo med sina tre poäng och -10 i målskillnad. Det är dock jämnt i botten och en seger hade troligtvis tagit laget från jumbo till ovanför nedflyttning. Noterbart är att man gjort 7 mål hittills, och av dessa har Ellinor Jonsson gjort hela 6 st. En spelare att hålla ögonen på helt klart. Senaste matchen spelade man oavgjort (1-1) hemma mot serieledande Mariebo som fram tills dess inte hade tappat en enda poäng. Ett varningens finger alltså för detta Onsala som kanske fått ihop det på sistone?

Halmias huvudtränare Peter Blomqvist tänker såhär inför matchen:
- Match igen. Veckorna bara flyger fram. Återigen en bra träningsvecka. Vi har knappt hunnit få bort leendet efter senaste vinsten mot ett hårt arbetande Värnamo. Dags att möta ett kriga-för-livet-lag i Onsala. Vi möttes i sista träningsmatchen innan Corona uppehållet. Vi vann med 3-1 då i en ganska avslagen match. Nya förutsättningar idag men vi vet vad som krävs för 3 poäng idag. Stark "elva" på plan men färre spelare i truppen nu än tidigare. Gresa har lämnat Sverige och vi vet inte när hon är tillbaka. Vi kommer kriga för varandra och göra varandra bra i vårt spel. Alla kommer bidra till en bra prestation och massa leenden. Ny i truppen är Ellen Bolmenius född -03 från Reftele. Ellen går precis som tvilling-syster Anna på Aspero med fotboll som inriktning och har tränat med Halmia sedam oktober 2019. Välkommen Anna och Ellen till Halmia.

Avspark lördag 5/9 kl 13.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Biljetter förbokas via christoffer@halmiase eller 0704-045599 och det finns fortfarande biljetter kvar. Insläpp från 12.00.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Onsala BK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam