Inför FC Rosengård - IS Halmia Herr

Mittenmöte och eventuellt vägskäl inför fortsättningen

Sanningen är att Halmia har närmre ner till nedflyttningskval (2 poäng) än uppflyttningskval (5 poäng) och tåget mot division 1 är på väg att lämna perrongen.

Halmia tog en imponerande seger i DM borta mot Stafsinge i veckan. Med tanke på förutsättningarna med skador och sjukdomar i truppen så var det ett styrkebesked att avfärda hemmalaget på det stabila sättet som man gjorde. Semifinal i DM och vidare i Svenska Cupen, men i seriespelet har det inte riktigt lossnat fullt ut ännu. 
Förutsättningarna är dessvärre inte dem bästa med många spelare borta pga både skador och sjukdomar, där det fortfarande är tveksamt kring flera spelare inför matchen och beslut tas nog tidigast efter fredagsträningen. Med truppens högstanivå är det inte konstigt att siktet från många är inställt på dem två översta placeringarna i tabellen, men fakta är att man är farligt nära negativ kvalplats inför avslutningen och dem kommande matcherna kommer helt att avgöra vilken del av tabellen man får kriga i dem avslutande omgångarna av årets seriespel.

FC Rosengård har ett bra lag på pappret och tippades iaf av undertecknad som en tänkbar kandidat till dem två översta placeringarna i tabellen. Men en poängsnål inledning av seriespelet där första vinsten kom i den 5e omgången gjorde att man halkade efter tidigt. Nu har man två raka segrar i ryggen och fem matcher utan förlust och det känns som att man fått upp farten och kanske kan blanda sig i toppstriden trots allt? I truppen finns det definitivt kvalité och spelare med meriter från högre sammanhang, tex Zia Sakirovski (ungdomsproffs i Holland, Malmö FF), Egzon Sekiraca (Ängelholm), Thierry Zahui (Landskrona, Helsingborg), Philip Cascalheira (Trelleborg) mfl. 

Herrarnas huvudtränare Anders Wallin om lördagens tuffa bortamatch:
- Vi är inne i ett mycket tufft matchande och Rosengård blir fjärde matchen på elva dagar. Spelarna har av förklarliga skäl varit lite slitna både mentalt och fysiskt i veckan så vi har bara tränat lätt under denna period. Spelarna har dock varit proffsiga och lyckats mobilisera tillräckligt under matcherna.
Rosengård i Malmö är en svår bortamatch. Vi ställs mot ett bollskickligt motstånd som vill spela nerifrån men vi har en tydlig matchplan som vi tränat på igår och kommer att repetera ikväll. Vi åker till Rosengård med ambition och förhoppning om att vinna matchen. Vi har de senaste tio matcherna visat att vi är svårslagna och blir bättre och bättre. Vi har bara en förlust på de senaste tio matcherna men det är viktigt med trepoängare i denna enkelserie.
Saknas imorgon gör Osama Hassan och Erik Ferman pga lättare skador. Bägge är förhoppningsvis tillbaka till matchen mot Eslöv på torsdag.
Frågetecken för Simon Andersson, Adrian Hallsö och Romario Hulea (sjukdom) Rasmus Bengtsson (nacke) och Hasanen Nazar (ljumske).
Sedan tidigare är Zemri Callaku, Andreas Åström och Anton Holmer inte tillgängliga för spel.

Avspark lördag 5/9 kl 13.00 på Rosengårds IP. Ingen rapportering mer än om möjligt via förbundets livescore som sköts av hemmalaget. Se länk längre ner. Slutresultat meddelar vi dock på våran facebook snarast möjligt.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
FC Rosengård
Livescore

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr