DM Kvartsfinal, Stafsinge IF - IS Halmia Herr 0-2 (0-1)

Semifinal och ett steg närmare nästa års Svenska Cupen!

Halmia med fem spelare borta gjorde en stark insats när man under tisdagskvällen besegrade div3-laget Stafsinge. 0-1 kom redan i den 5e minuten genom skyttekungen Oskar Törnfeldt på pass av Albin Mazreku. 0-2 dröjde till den 70e minuten när Romario Hulea punkterade matchen framspelad av Hampus Gegö.

Rapporter på plats talar om en stabil seger utan att för den sakens skull vara någon topprestation. Halmia blixtrade till då och då och hade kontroll på matchen från start. 

Att besegra ett div3-lag på bortaplan med dem förutsättningarna som fanns tyder på mental styrka och en bred trupp. Ett riktigt fint kvitto och påfyllt självförtroende inför fortsättningen.

Huvudtränare Anders Wallin var av förklarliga skäl nöjd:
- En bra genomförd match som vi kontrollerar väl. Stafsinge har några omställningar som blir farliga, men vi har också bud på fler mål och vinsten är klart rättvis. Vi hade som målsättning att vinna matchen och undvika fler skador, så jag är jättenöjd med tanke på förutsättningarna. Förutom att vi saknar många spelare så är det många som fick spela på ovana positioner, och det löste man riktigt bra.

I semifinalen lottades vi mot BK Astrio. Söndrumslaget leds av Peter Lindau och tittar man i startelvan mot Lerkil i deras kvartsfinal så hade 7 av 11 spelare ett förflutet i Halmia. 
Astrio har hemmamatch pga lägre serietillhörighet. Troligt datum är 15-16 september.

Nästa match är nu på lördag 5/9 då Halmia reser till Malmö för möte med FC Rosengård. Avspark 13.00.

Länkar:
DM Semifinaler
Stafsinge IF

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr