DM Kvartsfinal, inför Stafsinge IF - IS Halmia Herr

Tuffa förutsättningar med stort manfall

Ikväll ska dem fyra semifinallagen vara klara, dit räknar vi redan in BK Astrio och Ullareds IK efter att båda via förlängning besegrat Lerkils IF resp IFK Fjärås. Den fjärde och sista matchen i kvartsfinalsspelet avgörs även den ikväll mellan Andersbergs IK och Onsala BK.

Halmia kommer från en något ojämn prestation i lördags mot ett av seriens topplag, BK Olympic. Trots 1-1 i halvtid och en rejäl press i andra halvlek från hemmalaget så lyckades man inte trycka dit andra målet. Gladast för det resultatet lär vara gästerna från Malmö som "parkerade bussen" vid straffområdeslinjen i stort sett hela andra halvlek. 
Med ett hektiskt spelschema ökar risken för skador, och med höstens intåg kommer förkylningar och sjukdomar som ett brev på posten. Halmia reser till Stafsinge med 15 spelare, varav en av avbytarna är assisterande tränaren William Åberg....
Simon Andersson och Adrian Hallsö är sjuka. Rasmus Bengtsson (nacke), Osama Hassan (backsida lår), Hasanen Nazar (ljumske) är skadade och saknas sedan tidigare gör Erik Pålsson, Zemri Callaku, Anton Holmer och Andreas Åström. Tillbaka i truppen efter sjukdom är Albin Mazreku, Oskar Bengtsson och Hampus Gegö.

Stafsinge som ramlade ur division 2 ifjol placerar sig på en 6e plats i sin div3-serie. Före sig har man bland annat Astrio och Laholm. I truppen finns rutinerade mittbacken Fredrik Haag samt poängspelarna Medion Kabashi (tidigare Vinberg) och Aloand Alzahawi (tidigare Ullared) som båda har återvänt till Stafsinge efter utflykter i närområdet. 

Halmias tränare Anders Wallin vill gärna gå vidare i DM:
- Vi ska göra allt vi kan för att gå vidare. Vi vill spela Svenska Cupen även nästa år. Det har varit en tuff belastning på spelarna på sistone, både fysiskt men också mentalt där urladdningen mot Lindome kanske var en av anledningarna till att vi inte hade rätt energi i första halvlek i lördags.

Avspark ikväll 1/9 kl 18.15 på Stafsinge IP. Ingen rapport idag tyvärr, men slutresultatet lägger vi ut på vår facebook ikväll och under morgondagen kommer ett kortare referat här på hemsidan.

Länkar:
DM, kvartsfinaler
Stafsinge IF

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr