IS Halmia Herr - BK Olympic 1-1 (1-1)

"Bara" en poäng efter svag första halvlek

Halmia har fortsatt fem poäng upp till kvalplats efter att man inte lyckats besegra Olympic, mycket på grund av en svag första halvlek.

Inledningen är jämn och det känns som att lagen tar ut varandra lite. Gästerna Olympic får första bra läget i den 18e minuten när Markus Rydeberg räddar en frispark. Bara två minuter senare är det dags igen, denna gång avslut av Olympic i ribban och ner efter att en av Halmias mittbackar olyckligt halkat och tappat markeringen. I andravågen blir det farligt även på returen men hemmalaget klarar sig med nöd och näppe från baklängesmål. Just i mitten av första halvlek har Halmia stora bekymmer med ett duktigt Olympic som sköljer över hemmalaget gång på gång. Detta resulterar i en straff i den 22a minuten sedan domaren hävdat hands på Rasmus Bengtsson som slängde sig för att täcka inspel. 
Straffen är dock svagt slagen och Markus behöver bara stå kvar i mitten och knipa bollen. Halmia skapar egentligen ingenting offensivt förrän efter ca halvtimmen, bla genom ett halvfarligt avslut i andravågen efter en hörna. Men så i den 31a minuten kommer 1-0 som en blixt från klar himmel. Långt och högt inlägg in i straffområdet som Vuk Lugonjic mycket vackert nickar vidare till Oskar Törnfeldt som från nära håll bara behöver sätta dit huvudet. Men ledningen skulle tyvärr bara hålla i sig i fyra minuter innan gästerna skickade iväg ett vackert skruvat inlägg från vänsterkanten. Halmia missar sin markering och William Magnusson kan relativt fri trycka dit 1-1.
Mer än så händer inte i första halvlek faktiskt. Det var överlag en svag insats från hemmalaget samtidigt som Olympic gör det bra i försvaret, dock utan att skapa jättemycket framåt.

Halmia gör ett dubbelbyte i halvtid när Osama Hassan och Adrian Hallsö (med skadekänning) byts ut mot Jesper Andersson och Endrit Ibishi. 
Olympic skapar andra halvleks första läge när man i den 46e minuten vänder bort både en och två Halmianer innan avslut inifrån straffområdet som Markus står välplacerad på. Därefter tar Halmia tag i matchen och trycker ner Olympic längre och längre ner i plan. Allt som oftast fastnar man dock i höjd med motståndarnas straffområde där man antingen tappar boll eller slår bort en hel del onödiga passningar. Grönklädda gästerna sticker emellan med en omställning i den 59e minuten men Markus gör en fin räddning på avslutet. 
Med ca 20 minuter kvar har Oskar två bra lägen men första gången slår han knut på sig själv när bollen dimper ner på hans fötter, och andra gången är han hårt markerad och får bara bollen till att studsa på honom och upp i händerna på målvakten. 
Hemmalaget fortsätter att rulla boll utan att skapa några hundraprocentiga målchanser, istället är det Olympic som efter inlägg och vunnen nickduell får ett kanonläge på halvvolley, men Markus gör en fantomräddning i första krysset.
Med knappa fem minuter kvar får Oskar ett bra läge från höger i straffområdet, men hans avslut smiter strax utanför höger stolpe. Närmre än så kommer man inte idag trots en betydligt bättre andra halvlek. Idag saknades skärpan i avgörande läge samtidigt som man "slarvade bort" hela första halvlek när man inte alls var på tårna. Gästande BK Olympic gör det dock bra i försvarsspelet matchen igenom samtidigt som deras passningsspel idag höll hög kvalité.

Med sju matcher kvar och fortsatt 5 poäng upp till kvalplats så lever ändå hoppet ännu, men då har man inte råd med fler dåliga halvlekar. 

Nästa match är redan på tisdag 1/9 då det är dags för kvartsfinal i DM borta mot Stafsinge. Avspark 18.30 på Stafsinge IP. Nästa lördag 5/9 är det bortamatch i serien mot FC Rosengård.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
BK Olympic
Hallandsposten
Sydsvenskan

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr