IFK Värnamo - IS Halmia Dam 0-2 (0-1)

Femte raka segern och häng på förstaplatsen!

Halmias damer gjorde det igen, ny vinst och fortsatt övertygande spel, eller som tränare Blomqvist kallar det, "superfotboll".

Ni får Peters egna ord här, så fortsätter vi prata framtid lite längre ned:
- Vilket gott gäng. Vilket välmående och leende lag. Alla vet vad de ska göra. Sprida energi och glädje till gruppen. Lugn, harmoni, uppmuntran präglade vår fantastiska fotboll återigen. Vilka anfall och vilket j*v*a passningsspel. 0-1 gjordes av Sofia. Superanfall från målis Cornelia via 9 spelare innan Sofia kom fri och rundade Värnamos målis och satte dit den. Värnamo med framförallt deras inlånade anfallare från Växjö DFF ställde till det då och då för oss men Emma och Celine är fantastiska där bak. Vi har många bra anfall och chanser i första och kommer med fart på båda kanterna kombinerat med lite längre anfall med kombinationer. Första och andra halvlek är lika. Värnamo kommer upp i sina attacker med fart och direkthet men vi gör 0-2 på hörna genom Fanny. Stor eloge till alla men också extra beröm till Saga som sprang hur mycket som helst idag.

Ja vart må detta sluta tro, laget är onekligen i toppform och eftersom serieledande Mariebo tappade sina första poäng oväntat borta mot jumbon Onsala så skiljer det nu bara en ynka poäng mellan lagen. Och det är just jumbon Onsala som står för motståndet kommande helg på Halmstad Arena IP, tre poäng där och sen väntar Mariebo borta i vad som kan bli seriefinalen med sedan bara tre matcher kvar. Men känner jag Peter Blomqvist rätt så fokuserar han på nästa träning och inget annat, och det har ju gått bra hittills...

Nästa match är alltså på lördag 5/9 då Onsala kommer till Halmstad Arena IP, avspark 13.00. Mer info om biljetter kommer i början på veckan.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
IFK Värnamo
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam