Inför IS Halmia Herr - BK Olympic

Vinna eller försvinna?

Det går inte att sticka under stolen med att lördagens drabbning på Örjans vall kan bli helt avgörande gällande den fortsatta tron på seriens två översta placeringar.

IS Halmias ackilleshäl har varit dem ojämna prestationerna där inte minst matchen mot Varbergs GIF gav onödiga poängtapp om man har som målsättning att blanda sig i uppflyttningskampen. Vi som befinner oss i och runt laget vet vilka kvalitéer som finns och det fick laget verkligen visa upp i cupmatchen mot Lindome i veckan. Fullt rättvis seger med 3-1 mot ett topptippat lag i division 1 gav såklart råg i ryggen inför det fortsatta seriespelet. 
Med årets seriespel med enkelmöten och där Ängelholm redan har seglat iväg i toppen så gäller det att hålla andraplatsen inom räckhåll. Olympic är redan fem poäng före och en ev förlust för Halmia skulle innebära blytunga 8 poäng bakom, visserligen med 7 matcher kvar men ändå.
Glädjande nog är det inga nya skador eller avstängningar i truppen och i matchen mot Lindome fick vi bevis på att konkurrensen är stenhård. 

BK Olympic gjorde en riktigt bra säsong ifjol när man knep andraplatsen bakom Qviding men framför Ängelholm. I kvalet trillade man dit mot IFK Berga och inför årets säsong tappade man en del namnkunnigt folk till bla FC Rosengård. Vissa trodde kanske på en lite tyngre säsong för dem grönklädda Malmöpojkarna men det har man motbevisat direkt i inledningen av årets säsong. Just nu innehar man andraplatsen bakom hittills överlägsna Ängelholm och man har redan seglat upp som en av favoriterna till att knipa den så viktiga andraplatsen. En förlust (hemma mot Vinberg 1-3) i andra omgången men resten vinster, bla hela 6-0 borta mot Eslöv har imponerat. Senast besegrade man nykomlingen Limhamn Bunkeflo med 1-0 hemma på Lindängen. 
Truppen består till stora delar av egna talanger som man fått fram genom sin stora och välskötta ungdomssida. Laget leds av Mladen Blagojevic som tidigare varit huvudtränare i FC Rosengård, Österlen FF samt assisterande i Mjällby AIF.

Halmias huvudtränare Anders Wallin:
- Vi kommer från en riktigt bra prestation mot Lindome. Nu gäller det att vara ödmjuka och inte sväva iväg. Vi tar steg för steg varje vecka och jobbar stenhårt efter vårt mantra "en dag bättre". 

Avspark lördag 29/8 kl 14.00 på Örjans vall. Matchen sänds via Hallandsposten.se. Det finns enstaka biljetter kvar till matchen för er som vill se den live på plats, kontakta christoffer@halmia.se eller 0704-045599 snarast isåfall.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
BK Olympic
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr