Inför IFK Värnamo - IS Halmia Dam

Jagar serieledande Mariebo

Efter att Halmia besegrat Husqvarna med 3-1 så är man uppe i fyra raka segrar och jagar obesegrade Mariebo i tabelltoppen. Med bara sex matcher kvar och där bara ettan i serien får chans på kval så gäller det att maxprestera vid varje tillfälle.

IFK Värnamo är nykomlingar i division 1 efter att ha vunnit sin div2-serie ifjol framför Älmhult. Segerraden skrevs till 18-3-1 och kaxiga 90-7 i målskillnad. Skytteligan vanns av Älmhult Johanna Ribacke på 24 mål, Värnamo hade å sin sida fyra spelare top 10 där Sefika Muratovic vann interna skytteligen på 17 fullträffar. På 11 mål hittar vi den tidigare Halmianen Amela Basic (2015-2017). 
 Som nykomlingar har man hittills gjort en bra prestation och placerar sig i mitten av tabellen med sina 7 poäng (2-1-2). Just nu har man fyra poäng ner till nedflyttningsplatserna och det är mycket tack vare dem två viktiga vinsterna mot Ulricehamn och Böljan som för tillfället befinner sig på två av dessa tre nedflyttningsplatser. Senaste matchen förlorade man i bortaderbyt mot serieledande Mariebo med 1-5, detta trots att man kvitterade till 1-1 men sen tappade till 1-4 i halvtid. Mariebo var enligt Värnamos hemsida "ett nummer för stora" och det råder ingen tvekan om att Mariebo håller hög klass i denna serie.

IS Halmia ångar på och tog fjärde raka vinsten senast när man mycket rättvist besegrade Husqvarna hemma mot Halmstad Arena IP. Spelet imponerar och alla spelare bidrar offensivt som defensivt där inte minst målproduktionen imponerar med 15 mål på dem fyra senaste matcherna. Nu saknas Alicia Hansson som lämnat för college och det ska bli intressant att se vem som får chansen på hennes position och hur väl man lyckas fylla den luckan. 
Tittar man lite längre fram i kalendern så ser man att nästa bortamatch är mot serieledande Mariebo, tänk om man inför den matchen fortfarande har häng på förstaplatsen, vilken häftig match det skulle bli inför dem tre sista omgångarna. Men då krävs det troligtvis full pott mot Värnamo till att börja med, och det lyckas man med genom ytterligare en maxprestation och ödmjukhet inför uppgiften.

Huvudtränare Peter Blomqvist tänker såhär inför matchen:
- Vi kör på. Men kan inte nog poängtera att vi fokuserar på att göra vårt bästa här och nu. Veckans träningar har varit bra. 3 st med laget och 1 extra för "avslutare" och målisar. Det finns en härlig vilja bland alla att bli lite bättre fortfarande. Värnamo borta blir tufft. De kommer kriga som bara den. Vi är redo för att göra rätt saker och göra de sakerna så bra som möjligt så ofta som möjligt. Självförtroendet är på topp efter senaste matchen och det beröm tjejerna fick för teknik och taktik. Mycket stämde senast men vi lutar oss inte tillbaka utan kör på.

Avspark lördag 29/8 kl 15.00 på Finnvedsvallen, Värnamo. 

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
IFK Värnamo

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam