Inför IS Halmia Herr - Lindome GIF

Första matchen av tre på sju dagar

Vinna eller försvinna, lite så känns den kommande veckan med tanke på matcherna som ligger framför oss. Men vi ska inte gå händelserna i förväg, först ut är möte med div1-laget Lindome och där ÄR det vinna eller försvinna på riktigt. Vinnande lag kvalificerar sig för omgång 2 och där kliver lagen in från Allsvenskan och Superettan, läge för riktigt roliga matcher med andra ord.

Halmia kommer till matchen med lite stukat självförtroende efter "bara" 1-1 borta mot Varbergs GIF i torsdags. Trots att Markus Rydeberg i Halmiamålet gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra så känns det som två förlorade poäng med tanke på avståndet upp till topp 2 i serien. Och efter att ha radat upp målchanser i matcherna mot Prespa, Onsala och Assyriska så blev det oroväckande få avslut av rang. Vi hoppas givetvis på att det bara var lite grus i maskineriet och att våra offensiva pojkar är på spelhumör igen nu när det behövs som mest.

Tränare Anders Wallin säger såhär inför matchen:
- Med tre matcher på sju dagar så kommer vi att rotera lite i truppen, vi är dock optimistiska och går för vinst!

Lindome tillhör Division 1 Södra och gör sin andra säsong i landets tredjedivision. Förra säsongen placerade man sig som 10a vilket får ses som en godkänd placering som nykomling. I år har man vässat tänderna ytterligare och ligger för närvarande 6a i jämn tabell där man bara har två poäng ner till 12e plats. Ajdin Zeljkovic med meriter från bla GAIS är ett offensivt hot liksom Gustav Hedlund, båda delar interna skytteligan med 4 mål ihop med Robert Lipovac. Lindome stod för en av årets hittills största segrar i div1-fotbollen i början av juli när man besegrade Oskarshamn hemma på Lindevi med hela 7-1. Senaste matchen förlorade man borta mot Assyriska Turabdin med 0-2, och matchen innan dess fick ställas in sedan sex personer i Lindomes trupp insjuknat, varav en med bekräftad Covid-19. Klubben har dock vidtagit åtgärder och man spelade så sent som i lördags matchen mot Assyriska Turabdin.

Avspark tisdag 25/8 kl 19.00 på Örjans vall. Det finns fortfarande en del biljetter kvar utav dem 49 som släppts, kontakta christoffer@halmia.se 0704045599 för mer info. Insläpp från 18.00 bakom huvudläktaren, mot Nissan.

Länkar:
Svenska Cupen omgång 1
Division 2 Västra Götaland
Division 1 Södra
Lindome GIF

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr