Inför IS Halmia Dam - Husqvarna FF

Jagar fjärde raka vinsten!

Tre raka vinster och 12-4 i målskillnad har gett tätkänning för Halmias damer. Nu väntar hemmamatch mot femteplacerade Husqvarna FF. 

Halmia har verkligen fått spelet att lossna efter den tunga premiärförlusten mot Örby. Tre raka vinster med fyra gjorda mål per match vittnar om att Mister Blomqvist fått ihop både defensiv och offensiv samtidigt som formen är god. Azra Tokovic har varit sjuk i veckan och är tveksam till start, startar lär dock Alicia Hansson göra, om än för sista gången den här sejouren. Efter lördagens match drar hon på äventyr och college i USA nämligen.

Husqvarna blev 7a i serien ifjol med 9-4-9 och 32-40 i målskillnad. Man hade 11 poäng tillgodo ner till nedflyttning och bästa målskytt då hette Malin Andersson (9 mål). 
HFF kommer senast från en förlust hemma på Vapenvallen mot serieledande Mariebo (0-1). Målet kom på straff i den 73e minuten så man gav verkligen serieledarna något att bita i. Dessförinnan har man besegrat Böljan borta (1-0), Värnamo hemma (4-1) samt spelat oavgjort borta mot Onsala (1-1). 

Halmias tränare Peter Blomqvist tänker såhär inför matchen:
- Ny match. Nya förutsättningar. Men ändå samma fokus och tydlighet som vi har varje gång vi ses är ett måste. 12 mål på de tre senaste matcherna  ger oss ett bra självförtroende. Azra har varit sjuk i veckan (ej Covid-19) och tveksam till spel. Konkurrensen är dock god och vi kommer vara vassa framåt om vi gör rätt saker. Det är ingen tillfällighet att vi gör många mål men vi måste vara ödmjuka och förstå att vi måste göra rätt saker så ofta som möjligt. Världens bästa Alicia Hansson gör sin sista match innan det bär av mot ett äventyr på College i USA. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig både på och utanför planen. Vi njuter och mår bra tillsammans och hoppas fortsätta göra det efter lördagens tuffa match mot Husqvarna.

Avspark lördag 22/8 kl 13.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Digitala biljetter köper ni via Nortic (se länk) eller kontant/swish i entrén i mån av platser. Obs, endast 49 biljetter tillgängliga. 

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Husqvarna FF
Digitala biljetter

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam