Inför Varbergs GIF FK - IS Halmia Herr

Hallandsderby och toppmöte mellan 4an och 5an i tabellen

Efter onsdagens matcher så har vi redan spelat ungefär en tredjedel av årets säsong, och för första gången har nästan alla lag spelat lika många matcher. Ängelholm och Olympic har startat piggt med 12 resp 9 poäng på inledande fyra matcherna. I botten är Prespa Birlik fortfarande utan poäng och på nedflyttning hittar vi lite oväntat FC Rosengård som fortfarande är utan vinst. Men det är en jämn tabell där det bara skiljer 4 poäng mellan plats 3-13.

Kvällens motståndare Varberg är nykomlingar från division 3 som man vann före Laholm ifjol. Senaste åren har man pendlat mellan div2-3 men så sent som 2008 så spelade man i division 6! Årets seriespel har man inlett piggt och fjärdeplatsen i serien imponerar med 2-1-1. Man inledde seriespelet med två raka hemmamatcher på Påskbergsvallen, eller Varberg Energi Arena som den numera heter pga Allsvensk status. Båda dessa matcher vann man med 4-1 (Eslöv) och 2-1 (Ullared), därefter har man förlorat stort borta mot Vinberg (1-4) och nu senast så kryssade man (0-0) borta i nykomlingsmötet med Limhamn Bunkeflo.
Inlånade Bois-talangen Rasmus Cronwall (född 02) har gjort 4 av lagets 7 mål hittills och delar seriens skytteligaledning tillsammans med idel Halmstadbekantingar (Ardian Berisha - Vinberg, Johan Oremo - Ängelholm och vår egna Oskar Törnfeldt). I truppen finns det gott om talang där inte minst 9 spelare födda 98-02 med moderklubb Varbergs BoIS vittnar om ett gott samarbete mellan dem tidigare rivalerna. BoIS väg mot Allsvenskan verkar även ha gynnat GIF som erbjuder dem yngre spelarna viktig speltid i div2.

Halmia får tillbaka Simon Andersson (avstängning) samt Erik Ferman (giftemål) jämfört med senaste matchen. Hasanen Nazar missar matchen pga sjukdom, i övrigt inga förändringar.
Vinsten senast mot Assyriska var otroligt viktig och nu har man fortsatt häng på i första hand andraplatsen bakom hittills överlägsna Ängelholm. Dock finns det inte utrymme för några plattmatcher längre utan det är fullt ös mot tre nya poäng för att haka på där uppe. Positivt är att det skapas mängder av målchanser varje match, och dem båda yttrarna Oskar Törnfeldt och Osama Hassan känns riktigt heta offensivt tillsammans med Vuk Lugonjic i mitten. Enda orosmolnet har varit utdelningen på dessa målchanser, där måste vi bli mer effektiva och tex punktera matcherna tidigare för att inte hamna i trångmål i slutet när motståndarna blir desperata.

Halmias huvudtränare Anders Wallin säger såhär inför kvällens match:
- Återigen en mycket viktig match i denna enkelserie, där varje poäng kommer bli viktig när serien ska summeras.  Varberg har inlett serien lovande med två segrar, en oavgjord och en förlust. Bägge segrarna har dom tagit på hemmaplan så vi förväntar oss en tuff match. Jag tycker vi blir bättre och bättre och saker och ting börjar falla på plats, senast gjorde vi en gedigen laginsats med väldigt starkt försvarsspel och tre bra mål mot ett spelskickligt Assyriska så vi går in i denna match med ett starkt självförtroende och med målsättningen att åka hem med tre poäng.

Startelvan släpper vi på facebook runt 16-tiden och matchen rapporteras via Halmias facebook samt sänds av Hallandsposten/Hallands Nyheter.

Avspark ikväll 20/8 kl 19.00 på Varberg Energi Arena.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Varbergs GIF FK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr