Ulricehamns IFK - IS Halmia Dam 1-4 (0-3)

Halmia hakar på i toppen efter tredje raka segern

Det såg på förhand ut som en tuff nöt att knäcka, men Halmia rivstartade matchen och gasade på till ledning 3-0 redan innan halvtimmen hade passerat. Trots en reducering av hemmalaget i inledning av andra halvlek så vek inte Halmia ner sig utan kunde med sin offensiva spets punktera matchen med sitt 4-1.

Tränaren Peter Blomqvist utvecklar:
- Vilken leverans av firma Hansson, Tokovic och Holm. Galet bra mål och kombinationer. Matchen i sig var jämn i 60 min. Den stora skillnaden var vår fantastiska spets framåt. Vi hade svårt att hitta rätt i vårt passningspel och behålla boll för att stoppa det böljande spelet.
I början av andra reducerar Ulricehamn rättvist men i samband med det gör kapten  Evelina Persson comeback efter 6v. Hon tog tag i allt och visade vägen och gav oss det lugnet vi behövde. Gresa Berisha servade Evelina Brag med en superpassning till 4-1 målet. Brag dundrade dit den på en touch i bortre krysset. Fantastisk mål. Sista 25-30 min är en fantastisk del av matchen  för oss. Vi radar upp bra målchanser och borde gjort ytterligare ett. Ett stort beröm till de 5 i defensiven där framförallt Celine Gysenius och Emma Skantz bara gör bra saker i vårt uppbyggnadsspel men även i det defensiva akuta skedet.

Halmiatjejerna är onekligen i bra form och målproduktionen med 12 mål på dem tre raka segrarna ger förhoppningar om en fortsatt höst i toppskiktet av tabellen. 

Nästa match är hemma mot Husqvarna FF kommande lördag 22/8 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Division 1 Mellesta Götaland
Ulricehamns IFK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam