Inför Ulricehamns IFK - IS Halmia Dam

Tuff bortamatch väntar Halmiatjejerna

Efter två hemmamatcher och däremellan derby mot HBK så väntar nu seriespelet första "riktiga" bortamatch. Ulricehamn placerar sig geografiskt ungefär mellan Borås och Jönköping och tar dryga två timmar med buss via Nissastigen.

Halmia är inne i ett gott "flow" som ungdomarna kallar det, humöret är på topp och segern senast mot Göteborg gav råg i ryggen inför fortsättningen. Viktigt att centrala anfallaren Azra Tokovic fick trycka dit två baljor och att övriga offensiva spelare fick utdelning samtidigt som defensiven känns fortsatt stark. Med bara 8 matcher kvar så gäller det att haka på obesegrade Mariebo i toppen, kvalitén finns definitivt.

Ulricehamn inledde seriespelet med en övertygande hemmaseger över Onsala (5-0 där man dessutom kostade på sig att missa en straff). Därefter har man spelat två raka bortamatcher mer förluster i båda två. Först tappade man ledning 2-1 i halvtid till förlust 2-4 mot Värnamo, och senast fick man ge sig med 1-3 borta mot serieledarna Mariebo efter att ha släppt in två mål sista 15 minuterna. I Svenska Cupen åkte man ut mot Göteborgs DFF med 2-5 efter 2-2 i paus. 

Värt att veta är att Ulricehamn är nykomlingar i division 1 efter att fullständigt ha kört över allt och alla i sin div2-serie ifjol. 19-1-0 och 87-12 talar sitt tydliga språk och till slut hade man femton (15!) poäng ner till andraplatsen och Mariestad. 20-åriga Maja Udd vann då hela seriens skytteliga på 30 strutar, men hittills i år är det den lite äldre Johanna Nilsson som producerat bäst och delar seriens skytteliga på 3 mål och dessutom gjorde lagets båda mål i cupförlusten mot Göteborg. 

Damernas tränare Peter Blomqvist låter sig inte sväva iväg efter förra helgens framgång:
- En match i taget! Imorgon åker vi på vår första resa. Ett par timmar i buss. Massa värme. Konstgräs. Fullt fokus på att göra allting rätt är viktigt. Vad som hände igår eller händer imorgon är inte av intresse utan vi ska göra en så bra insats vi bara kan här och nu. Träningsveckan är avklarad med 4 bra fotbollspass. Massa spel med fart och lir. 18-20 tjejer på varje träning har gett oss bra förutsättningar inför matchen. Vi åker mer 17 spelare till Ulricehamn. Endast Emmy Lundqvist på skadelistan. Men vi saknar även Tilda Lindau som flyttar till Linköping för att bli läkare. Hon lämnar ett stort hål efter sig som människa och spelskicklig lirare. Även Lina Eriksson saknas p.g.a jobb. Vi är redo att hantera en tuff utmaning.

Avspark imorgon lördag 15/8 kl 14.00 på Lassalyckan, Ulricehamn.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Ulricehamns IFK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam