Inför IS Halmia Herr - Assyriska BK

"Revansch" i sikte efter förra helgens jobbiga förlust

Ja det är knappt att man har smält förra helgens märkliga match i Onsala som slutade med förlust 2-4. Halmia gör en riktigt bra första halvlek och hade vänt underläge till ledning när det där tunga röda kortet visades upp. Och trots en spelare mindre så gör man en bra andra halvlek, med undantag för några små felbeslut i defensiven och oskärpa i avsluten.
Till lördagens match saknas avstängda Simon Andersson, lagkapten Erik Ferman (ska gifta sig, grattis!), Erik Pålsson (tagit paus), Zemri Callaku (korsband) Anton Holmer (ljumsken) och Andreas Åström (ryggen), Dessutom är Ola Lindh tveksam pga en bruten tå. Tack och lov så sitter Halmia på en både bred och kompetent trupp och oavsett vilka som fyller på i startelvan så finns både hunger och kvalité för att fortsatt vara slagkraftiga.
Nu har man dock hamnat i ett utsatt läge där inledningen av seriespelet lovat gott i prestation, men tyvärr inte gett dem poäng som man kanske varit förtjänta utav. Inget annat än tre poäng är gott nog om man vill haka på den övre halvan. 

Assyriska BK, med Ruddalen i Frölunda, Göteborg som hemmaplan har inlett seriespelet med två vinster och en förlust. Båda vinsterna har kommit hemma på konstgräset medans förlusten kom borta mot Ullared (0-1) i början av juli. Förra helgen besegrade man nykomlingarna Limhamn Bunkeflo med 2-1 och dessförinnan slog man ut Onsala i Svenska Cupen med 5-3, även det på hemmaplan. Assyriska är ett offensivt lag med en ruskig vänsterkant där Meriton Qoraj (vänsterback) och Daniel Albano Neves (vänsterytter) stundtals hade lekstuga mot tex Onsala. Individuellt är man tekniskt duktiga och det lär bli en härliga match mellan två spelande lag. Noterbart är att den tidigare Halmianen Kamal Mustafa återfinns i Assyriska sedan ett par månader tillbaka. Kamal som tidigare under våren var nära att stryka med i Covid-19 har en offensiv förmåga i toppklass, men det lär dröja innan kroppen återhämtat sig ordentligt efter sjukdomen som bland annat resulterade i fem dagar på intensivvårdsavdelningen.
Varmt välkommen tillbaka till Örjans vall Kamal!

Halmias tränare Anders Wallin har bra koll på motståndarna och analyserar matchen:
- Assyriska är ett bollskickligt lag som vill spela nerifrån backlinjen. Men vi har en tydlig matchplan klar, både offensivt och defensivt. Det är såklart en enormt viktig sexpoängsmatch, men vi är starka hemma på Örjans vall och förväntar oss en maxprestation från samtliga Halmianer. Vi har gjort bra prestationer spelmässigt tidigare, men måste bli bättre på att omsätta målchanser till mål. Vi har nött avslut på två träningar i veckan och tränat avslutsteknik på alla offensiva spelare. Defensivt behöver vi bli mer noggranna på inlägg där vi hittills släppt in några enkla mål, här måste vi täcka ytor bättre och varje spelare måste ta sitt ansvar på tilldelade roller.

Avspark imorgon lördag 15/8 kl 16.00 på Örjans vall. I skrivande stund finns det fortfarande biljetter kvar till matchen. Först till kvarn gäller då endast 49 åskådare släpps in. Länk nedan.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Assyriska BK
Biljetter

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr