IS Halmias styrelse, vilka är de egentligen? Del 1

Anders Nelson, ordförande i IS Halmia. Foto: Halmstad Högskola Anders Nelson, ordförande i IS Halmia. Foto: Halmstad Högskola

Här presenterar vi styrelsens förtroendevalda

Det är inte alltid dem varken syns eller hörs, men dem gör ett stort arbete bakom kulisserna för att driva föreningen framåt. Nu presenterar vi dem en efter en här på hemsidan så att ni som medlemmar ska få en bättre insikt i vem som är vem och som ansvarar för vad.

Först ut är vår ordförande Anders Nelson.

Vem är Du?
- Jag heter Anders Nelson, är 51 år, är född och uppvuxen i Halmstad och har arbetat på Högskolan i Halmstad de senaste 25 åren. Jag har ett stort idrottsintresse och provade i ungdomsåren på ett flertal idrotter, inte minst fotboll. Tittar mycket idrott både live och på TV. Numera inskränker sig mitt eget motionsidrottande till golf, gym och en del simning.

Vad gör du i din civila karriär?
- Vicerektor med särskilt ansvar för samverkan, innovation och internationalisering vid Högskolan i Halmstad. Jag är universitetslektor i pedagogik och har under mina år på Högskolan haft en rad olika ledningsuppdrag, bland annat som ämnesansvarig, programansvarig, biträdande sektionschef och senast chef för Akademin för hälsa och välfärd.

Vad har du för tidigare relationer med Halmia?
-  Som barn spelade jag först i Leikin och därefter i Halmia som målvakt. Jag tror att jag spelade i Halmia till jag var 13-14 år. Att jag spelade i Halmia berodde nog till stor del på att min pappa och min farfar var Halmianer och vi såg många matcher tillsammans på Örjans vall.

Vilket är ditt uppdrag i styrelsen, och hur vill du vara med och förbättra föreningen?
- Efter ett år som ledamot i Halmias styrelse fick jag frågan om att ta över som ordförande. Det var inte så svårt att tacka ja till det. Som person och genom min erfarenhet i arbetslivet ser jag möjligheter till utveckling genom att ta ett helhetsperspektiv, att skapa samarbeten mellan olika delar i organisationer. Det vill jag bidra med i Halmia och hoppas att nya gemensamma målbilder och hårt arbete ska bidra till att vi uppnår de mål vi satt upp för den närmaste femårsperioden, som bland annat innefattar att spela elitfotboll på både herr- och damsidan.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: föreningen