IS Halmia Dam - Göteborgs FF 4-1 (1-0)

Bästa tänkbara start på höstsäsongen

Halmiatjejerna fick en drömstart när offensiva yttern Sandra Holm snurrade upp både motståndarförsvar och målvakt innan hon vackert lyfte in 1-0 till hemmalaget redan i den 8e minuten. Med det tidiga målet i ryggen så fick man givetvis matchen dit man ville och dem chanser motståndarna Göteborg skapade var på omställningar. Halmia hade också sina chanser att utöka ledningen men resultatet stod sig halvleken ut.

När gästerna hade repat mot i halvtid så kom 2-0 redan i andra halvleks 3e minut när den förväntade målskytten Azra Tokivic placerade in bollen efter framspelning av Elin Hansson. Psykologiskt tungt och ridå Göteborg? Icke. Bara sex minuter senare (54e)  reducerade bortalagets Josefine von Der Burg till 2-1.
Men det här var Halmias match, istället för att börja fundera och bli stillastående så repade man mod och kunde bara fem minuter senare (59e) punktera matchen med 3-1 efter ny framspelning av Elin Hansson och mål av Azra Tokovic. 
Med dryga kvarten kvar kom så även 4-1, denna gång av den i paus inbytta Sofia Voldby. Gästerna hämtade sig aldrig efter 3-1 målet och till slut kunde Halmia ta en välförtjänt och klar seger.

Huvudtränare Peter Blomqvist var av förklarliga skäl nöjd med matchen:
- Så ja! Idag var vi inte bara övertygande i spelet utan också på resultattavlan. Äntligen! Vi hade lite koll på motståndarna på förhand och matchen blev ganska förväntad, även om det kanske blev några för många kontringar emot oss. Vi har gjort mycket "nästan" bra hittills, men idag var det mer av bra prestationer. Tydlighet och inlevelse har varit nyckeln. Alla fyra mål kommer från våra offensiva spelare, och Azra gör två av dem i sin 9a roll vilket gör anfallen enklare för oss.
Nu gäller det att landa och vara ödmjuka. Vi ska ha en bra matchgenomgång på måndag och sen träna bra hela veckan.

Mycket positiva tongångar från Peter, men det är inte konstigt efter en väl genomförd match, tre poäng, häng på serietoppen och fortsatt mungiporna uppåt. Därmed konstaterar vi att höstsäsongen är igång och ser redan fram emot kommande helgs bortamatch mot Ulricehamn.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Göteborgs FF
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam