Inför Onsala BK - IS Halmia Herr

Halmia går för fjärde raka vinsten

Seger senast mot Prespa Birlik, dessutom två raka vinster och kvartsfinal i DM har gett herrlaget bästa möjliga start efter sommaruppehållet. 

Lördagens motståndare Onsala BK var en kaxig nykomling ifjol och länge var man med i absoluta toppen av serien innan man tappade lite av farten under hösten och slutade på en ändå imponerade fjärdeplats. 64 mål framåt var man tvåa i serien med, och på samma plats kom Oliver Nåfors i skytteligan med sina 18 fullträffar.
Det som kanske inte imponerar lika mycket är dem 57 insläppta, vilket ger ett snitt på över 2 mål/match och bara överträffades av två lag i  botten av tabellen. 
Årets seriespel inleddes med förlust 0-4 borta mot en av årets nykomlingar Limhamn Bunkeflo. Låt vara att det bara stod 0-1 med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Värre var då andra matchen som man förlorade hemma mot Ullared med 0-2, garanterat inget resultat man är nöjd med på hemmaplan, även om matchen spelades på Tingbergsvallen i Kungsbacka. Ullared däremot ser intressanta ut, men det sparar vi till längre fram. Hur som helst, två förluster och 0-6 gör att Onsala garanterat är ute efter revansch, särskilt nu när man är tillbaka hemma på Rydets IP.

Halmia har idel segrar efter uppehållet, och även om två av dem är mot div6 motstånd så ska jobbet göras. Nu är det dock allt annat än div6 motstånd som står på andra sidan, det är ett förmodat revanschsuget Onsala i ett Hallandsderby där båda lagen kommer att gå för tre poäng.

I Halmia gjorde yttern Albin Mazreku comeback i onsdagens DM, mycket lägligt med tanke på att Oliver Brynéus har lämnat för college i USA. Zemri Callaku är långtidsskadad och saknas gör även Erik Pålsson, Anton Holmer och Andreas Åström. 

Avspark imorgon lördag 8/8 kl 13.00 på Rydets IP, Onsala. OBS. Publik ej tillåten. OBS.
Matchen sänds av Onsala, se länk nedan.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Onsala BK
Livesändning

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr