Inför IS Halmia Dam - Göteborgs FF

Höstpremiär på hemmaplan

Efter sex veckors sommaruppehåll i serien så är det nu dags att sparka igång på allvar. Likt herrlaget så är det enkelserie som gäller och om knappt 2 månader ska serie vara färdigspelad.

Damlaget har haft en bra ledighet och uppstart om man får tro tränare Peter Blomqvist:
- Vi är så redo för serien igen. En stark avslutning på vårsäsongen med vinst i derbyt (mot Halmstad BK) gav oss massa mersmak. 
Uppstarten har varit väldigt bra med massa bra träningar med mycket action. Vi har utvecklat våra individuella och kollektiva verktyg för att bli ännu mer spelskickliga. Vinsten förra helgen (mot Hittarps IK) gav oss ett ökat självförtroende och en ännu mer välmående grupp. 

Peter mönstrar en trupp på 18 spelare, där bland annat Sofia Voldby och Evelina Persson är tillbaka från skador. Dessutom är målvakten Matilda Brovall redo för match igen efter sin skadade arm, minst sagt anmärkningsvärt med tanke på den korta frånvaron trots att hon gått gipsad stora delar av tiden. 

Göteborgs FF är nykomlingar i division 1 efter uppflyttningen från tvåan ifjol. Man vann serien med ynka en poäng tillgodo på tvåan Öckerö och två poäng före trean Sävedalen. Dessa tre lag var rejält överlägsna i sin serie och målskillnaden 57-13 på 20 matcher imponerar för seriesegrande Göteborg. Noterbart är att vinnaren av interna skytteligan "bara" mäktade med 9 mål jämfört med dem 16-20 mål som top 4 i serien gjorde. Det tyder dock på en jämn och stark trupp när 53 mål (fyra självmål) fördelas så jämnt inom laget.
Årets seriespel inledde man med en storseger (4-1) borta mot Onsala efter att ha vänt 0-1 till 2-1 i slutet av första halvlek, sedan punkterade man matchen med två mål i slutminuterna. Därefter förlorade man hemma mot Mariebo med 2-3 efter att först ha tagit ledningen med 1-0, tappat till 1-2, kvitterat till 2-2 i 89e minuten innan Mariebo i matchens sista ordinarie minut ordnade segern.
Noterbart är att Göteborgs genrep inför serien förlorades med hela 2-8 (1-4) mot IK Rössö Uddevalla i måndags. Detta var första omgången av Svenska Cupen, och garanterat inte det genrep man hade önskat inför den tuffa hösten i seriespelet.

Avspark lördag 8/8 kl 13.00 på Halmstad Arena IP plan 1. OBS. Ingen publik tillåten. OBS.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Göteborgs FF

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam