Hittarps IK - IS Halmia Dam 1-2 (0-1)

Härlig seger i genrepet!

Det satt hårt åt, men till slut tog Halmia en rättvis seger borta mot Hittarp. Hemmalaget fick tidigt inrikta sig på försvar och uppträdde disciplinerat i defensiven matchen igenom. 

Matchen inleds i Halmiastil, dvs med stort bollinnehav för dem rödvita, men med en mur framför sig av motståndare så krävdes det tålamod i jakten på ytor att såra hemmalaget. Halmias högerkant med Celine Gysenius, Fanny Kristiansson-Ronnstam, Moa Jönsson och Evelina Brag skapade det mesta och bästa offensivt, och målet kom till slut i mitten av första halvlek. Halmia spelar sig fram till en bra chans som Sandra Holm dundrar in i bortre krysset till ledning 0-1.
Hemmalaget satsade på omställningar och fick chans till kvittering i slutet av första halvlek när anfallaren får friläge mot Cornelia Jarving. Not today tänkte Cornelia och spikade igen med en fin räddning.

Andra halvlek ser ungefär ut som den första, stort bollinnehav Halmia som trycker tillbaka Hittarp och radar upp chanser. Men i jakten på tvåan så rensar Hittarp undan bollen, fram springer den riviga anfallaren i hemmalaget och kvitterar till 1-1. 
Men säg den Halmian som viker ner sig, icke. Nästan direkt efter avspark i ett anfall där Snadra Holm skjuter i stolpen så dyker Lina Eriksson upp och forcerar in 1-2! 
Matchens sista tio minuter är lite skakiga av Halmia och Hittarp får ett par chanser till kvittering men Cornelia Jarving visade klass med några riktigt bra räddningar.

Tränaren Peter Blomqvist lät nöjd efter matchen:
- Totalt en bra genomrförd match med en go vinst!

Det är alltid lurigt när man inte får in tvåan och kan punktera/stänga matchen, det har vi sett förr även i herrlaget när man med stort bollinnehav trycker på men inte lyckas få dit sista passningen eller avslutet. Till slut dyker det upp en halvchans för motståndarna och helt plötsligt ligger man i underläge, små marginaler i den här sporten...

Nästa match för damerna är höstpremiären hemma mot Göteborgs FF på lördag 8/8 på Halmstad Arena IP med avspark 13.00. Ingen publik tillåten tills vidare, vi får se om det kommer nya besked under senare delen av augusti.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam