Höstpremiär! Inför KSF Prespa Birlik - IS Halmia Herr

Nu startar säsongen på RIKTIGT!

Ja vi har precis ramlat in i augusti månad och först nu känns det som att säsongen ska dra igång på allvar. Anledningen stavas givetvis Covid-19, det som började som en vanlig försäsong med träningsmatcher och gruppspel i DM, blev istället tre månader utan matchspel för att helt plötsligt spela seriepremiär, och sedan 6 veckors uppehåll.... maken till märklig fotbollsäsong har vi sällan skådat.

Men nu kan vi tack och lov lägga den jobbiga tiden bakom oss, iaf vad gäller uteblivna matcher. Nu startar seriespelet för samtliga lag i serien och om bara 11 veckor ska seriesegrare och övriga platser koras. En match i veckan plus DM och Svenska Cupen, äntligen!

Söndagens hemmalag och motståndare heter alltså Prespa Birlik och hör hemma i södra delarna av Malmö. Hemmaplanen heter Heleneholms IP och ligger i stadsdelen med samma namn. 
2019 slutade man tia i tabellen med ynka tre poängs marginal till negativ kvalplats. 
Förra årets överlägsna interna skytteligavinnare Omar Khattab har lämnat för rivalerna IFK Malmö och det finns en hel del frågetecken kring vart laget står i dagsläget.

Notera att detta är Prespa Birliks seriepremiär, och man valde så sent som 20 juli att sparka tränarduon och ersätta dem med Stefan Hansson som senast kommer från ett uppdrag i afrikanska Rwanda. 
Sedan restriktionerna ändrades och matcher tilläts igen i sommar så har man hunnit spela fyra träningsmatcher, varav den senaste med nya tränaren. Facit är två vinster och två förluster, där man senast besegrade Högaborgs BK med 2-1 (2-0) hemma på Heleneholms IP.

IS Halmia förlorade som bekant seriepremiären hemma på Örjans vall mot Ängelholm med 0-2, vilket gör att morgondagens match blir än viktigare om man vill haka på i toppen där både Ängelholm och Ullared har startat med två raka segrar. 
Kvalitén i truppen finns, men det har varit lite väl ojämn nivå på prestationerna hittills, något tränarstaben har jobbat hårt med under senaste veckorna. Med anledning av att fem byten tillåts per match så åker 18 spelare och fyra ledare bussen ner till Malmö imorgon. Dem otillgängliga är Zemri Callaku (korsband), Anton Holmer (baksida lår), Andreas Åström (rygg), Albin Mazreku (tränar fullt nu och strax matchklar), Benedict Guimson och Erik Pålsson som alla dras med skadebekymmer utom den sistnämnde som istället valt att ta en paus från fotbollen - TACK Erik för den tid VI haft tillsammans, VI hoppas på mer framöver.
Noterbart är att Oliver Brynéus eventuellt gör sitt sista framträdande i Halmia innan flytt till USA för studier, men detta är lite oklart i nuläget med tanke på Covid-19 och restriktioner från skolorna där.

Avspark söndag 2/8 kl 14.00 på Heleneholms IP. Matchen är stängd för publik med nuvarande restriktioner men textrapporteras på IS Halmias facebooksida.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
KSF Prespa Birlik
IS Halmia på Facebook

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr