Rapport från damernas läger i Göteborg

Oavgjort i lördagens träningsmatch

Nedan följer en läger-rapport från damtränaren Peter Blomqvist:
- Härlig helg ihop i vackra Göteborg. På fredagen gick minibussarna upp till Scandic Hotell och sedan vidare till Valhalla IP för träning i kvällssolen. Energin och leenden var på plats. Kvällen slutade med middag på restaurang i centrala Göteborg.
Väckarklockan ringde tidigt och frukostbuffén serverades kl. 8.00. Därefter var det fri-tid som för de flesta spenderades med shopping.

- Helgens höjdpunkt startade 15.00 mot ett mycket duktigt Göteborgs DFF. Matchen slutade 2-2 efter 1-1 i paus och ledning för ISH med 1-2 till 10 min kvar, då Göteborg får straff.
I Första halvlek var det stundtals bra spel och chansrikt för ISH men det saknades skärpa i avgörande lägen. Baklängesmålet kom efter ett inlägg över Jarving i mål mot bakre stolpen och via Gbg DFF spelare in i mål. Vår kvittering kom genom bra presspel som gjorde att Evelina Brag kunde sno bollen från hemmalagets målvakt och trycka in bollen i mål. Det är en helt ok första halvlek men viss avsaknad av lugn med boll. Andra halvlek är inte bra och det är ett tryck mot ISH mål. Vi försöker komma in i matchen och sliter men har det jobbigt. 1-2 målet av debuterande Olivia Engström är fint. Spelet innan och avslutet i första krysset är häftigt.

- Nu har vi 2 veckor på oss att höja energin och orken för att göra en bra höst. 

Halmiatjejerna har höstpremiär hemma mot Göteborgs FF (inte samma lag som ovan DFF) lördag 8 augusti.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam