IS Halmia Herr - Trönninge IF 7-2 (0-2)

Överlägsen seger......till slut.

Första halvlek är inte mycket att berätta om för barnbarnen tyvärr. Stort bollinnehav för hemmalaget som förväntat, men stillastående, lättläst och utan aggresivitet så kom man i stort sett ingenstans. Låt vara att Trönninge gjorde det bra och fick medvind efter sitt tidiga ledningsmål i den 5e minuten, men mer kan man faktiskt förvänta sig när det skiljer fyra divisioner mellan lagen. Som extra lök på laxen så gjorde ett missförstånd i slutet av halvleken att ställningen var 0-2 i paus, inte riktigt den inledningen på höstsäsongen vi hade förväntat oss?

Nu varar ju en match i 90 minuter tack och lov. Och lika uddlöst som det var i första halvlek, lika underhållande var det i andra halvlek. När väl reduceringen till 1-2 kom så öppnades den berömda ketchupflaskan, sanna mina ord.
Halmia tryckte gasen i botten och gjorde sju raka mål på 40 minuter, och det var bud på ytterligare ett gäng. I takt med att målen ramlade in så tröt också orken hos gästerna, inte helt oväntat med tanke på hur dem fick jaga redan i första halvlek. 

Vi tar med oss andra halvlek, seger och avancemang och sju gjorda mål till nästa helgs återstart av seriespelet. Och glöm inte, Halmia är ett höstlag, nu kör vi!

Målen:
5' 0-1
36' 0-2
50' 1-2 Oskar Rantala Törnfeldt
52' 2-2 Adrian Hallsö
70' 3-2 Marcus Jönsson
74' 4-2 Vuk Lugonjic
80' 5-2 Vuk Lugonjic
83' 6-2 Oskar Rantala Törnfeldt
90' 7-2 Vuk Lugonjic (straff)

Truppens samtliga 16 spelare fick rejält med speltid, fria byten gäller i DM men såhär såg det ut ungefär:
                                                       O. Bengtsson
E. Ferman - A. Hallsö (E. Ibishi) - O. Hassan (S. Andersson) - J. Andersson (R. Bengtsson)
                     K. Covrk (K. Thydell) - O. Lindh (K.Covrk) - M.Jönsson
                   O. Rantala Törnfeldt - V. Lugonjic - O. Bryneus (R. Hulea)

Nästa match är höstpremiären borta mot Prespa Birlik söndag 2/8 kl 14.00.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr