Rapport från Bosön

Sofia Voldby i landslagsdressen. Foto: Privat Sofia Voldby i landslagsdressen. Foto: Privat
Halmias Sofia Voldby har i veckan fått visa upp sig på F-18 landslagets läger

Från början blev hon uttagen som reserv, men efter ett par återbud i truppen fick hon packa väskan och bege sig till huvudstaden. Givetvis är vi nyfikna på hur hon har haft det.

Hej Sofia! Hur har veckan varit?
- Veckan har varit riktigt bra. Jag tycker det har varit bra upplägg på träningarna och det har varit många roliga övningar som jag inte gjort innan, men kan tänka mig att göra igen.
Ett stort plus är även att det är otroligt fint på Bosön, har varit nere vid strandent ett antal gånger mellan samlingarna.

Hur ser dagarna ut i planeringen?
- Dagarna har sett lite olika ut. Vi har tränat 1-2 gånger per dag och även genomgång och videoanalys inför och efter dessa träningar. Vi har alltid 3 måltider plus 2 mellanmål, och såklart mycket vätskeersättning och Powerade på det. Frukosten brukar serveras vid 8 och sen brukar man vara i säng igen vid 22-23.

Vad tar du med dig för lärdomar hem till Halmstad?
- Det finns väl inget konkret jag kan ta med mig hem, men jag har fått en del individuella tips för finslipningar som jag hoppas kan hjälpa mig (och Halmia). Men framförallt tar jag väl med mig lite erfarenhet då det är otroligt nyttigt att spela med talangfulla spelare som man inte har träffat tidigare. Även nyttigt att få testa på att spela olika spelstilar.

Tack Sofia för den rapporten. Det verkar ha varit en intensiv och lärorik vecka, och bättre väder än vad vi har haft här hemma på västkusten. Nu håller vi tummarna för att Sofia imponerade tillräckligt för att komma med i landslagstrupperna till träningsmatcherna i september eller EM-kvalet i oktober. 

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam