Halmstad BK U21 - IS Halmia Herr 1-1 (0-0)

Underhållande match i högt tempo

Det liknade faktiskt mer en seriematch än en träningsmatch ikväll på Örjans vall. Båda lagen ville verkligen vinna och det speglade av sig på matchbilden.

Första halvlek startade lite avvaktande även om det var Halmia som fick första chansen. Ett inspel i mitten av O. Bryneus gav O. Rantala Törnfeldt chans att trycka dit ettan, men hårt bevakad fick han inte till avslutet. HBK fick sedan ett mycket bra frisparksläge i den 18e minuten, men det pressade skotten via marken smet strax utanför M. Rydebergs högra stolpe.
Första 20 minuterna gör HBK det bra när man stänger ytorna för Halmias uppspel, men å andra sidan så blev det lite passivt på det centrala mittfältet vilket gjorde uppspelsmöjligheterna svåra.

Den föredetta Halmiamålvakten Malte Påhlsson fick visa upp sig från sin bästa sida i den 21a minuten när han vackert räddade friläget för O. Rantala Törnfeldt. Bästa chanserna därefter har V. Lugoniic x2, först efter inspel från E. Ferman och sedan efter liknande inspel från O. Rantala Törnfeldt, men Vuk får inte ordning på fötterna trots ett kanonläge i det sistnämnda läget.
HBK reser sig lite i slutet av första och skapar två bra lägen innan halvtid, först genom comebackande Alhassan Kamara som lämnas fri i straffområdet utan att få till avslutet, och sedan på tilläggstid när bollen styrs i kaoset framför mål och M. Rydeberg får en touch på bollen till hörna.

Liten fördel Halmia i halvtid trots 0-0.

Andra halvlek blir även den lite avvaktande i inledningen. Första riktigt bra läget går till dem rödvita eleganterna sedan O. Bryneus avancerat från mittplan förbi både en, två, tre och fyra HBK-spelare. Den femte spelaren blev dock en för mycket inne i straffområdet, precis innan ett eventuellt avslut skulle komma. Men lite senare i samma sekvens kommer ledningsmålet för Halmia, E. Ferman skickar in ett vackert inlägg från högerkanten som V. Lugonjic mycket elegant skarvar in bakom Malte. 0-1 och ledning.

Med dryga timmen spelad så känns det som att matchen öppnar upp sig en aning, det är rejäla kamper om bollen och stundtals lite smågrinigt. HBK har dock svårt att skapa några kvalificerade målchanser även om man testar då och då. Kvitteringen kommer dock i den 69e minuten, detta efter att A. Hallsö missbedömt studsen och senare tvingas riva ner Kamara i straffområdet. Kamara "Crespo" placerade själv in bollen otagbart intill inbytta Oskar Bengtssons vänstra stolpe.
Inte helt oväntat blir det en hel del byten i andra halvlek från dem båda lagen, detta göra att tempot mattas av lite ju längre matchen lider. Halmia hade dock en kanonchans i den 76e minuten när O. Rantala Törnfeldt kastar sig fram mot mål efter inlägg av E. Ferman. Den var inte långt borta! HBK skapar några halvchanser i slutet men det är Halmia som är närmst segern när O. Rantala Törnfeldt och V. Lugonjic samspelar i straffområdet, tyvärr blir O. Rantala Törnfeldt avblåst för hands i samma moment som han slänger sig och spelar fram V. Lugonjic i bra skottläge.

Matchen slutar alltså 1-1 efter en oväntat bra match i högt tempo, träningsmatch som det ändå var. Halmia är kanske dem mest missnöjda med resultatet men man ska komma ihåg att det var ett starkt HBK med mängder av allsvenska matcher i benen på flera håll.

Nu tar grabbarna lite sommarledighet och drar igång igen i mitten/slutet på juli. Troligtvis blir det både träningsmatch och DM innan seriespelet drar igång igen borta mot Prespa Birlik 2a augusti.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr