Inför Halmstad BK - IS Halmia Dam

Derby inför tomma läktare

Fredagens match är den första seriematchen mellan föreningarna på 41 (!) år! Och den första någonsin på damsidan. En vanlig säsong hade matchen garanterat spelats på Örjans vall, och troligtvis inför upp emot 1 000 personer på läktarna. Men så är det inte någon vanlig säsong i år, utan Örjans vall byts mot Halmstad Arena och endast funktionärer är tillåtna på plats.

Halmia kommer från två tunga nederlag sedan matchspelet drog igång igen. Dels hemma mot Örby i seriepremiären där man förlorade med 0-2 trots ett massivt spelövertag inte minst i andra halvlek, men också borta mot Laholm i DM förra veckan (0-1). Tredje gången gillt nu innan sommaruppehållet?
Halmias huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär inför matchen:

Vilka spelare saknas till kvällens match?
- Emmy Lundqvist är skadad, i övrigt har vi 21 spelare i truppen vilket betyder att 3 st får stå åt sidan.

Hur viktigt är det med en bra prestation och poäng ikväll?
- Varje match är sin egen. Den hänger varken ihop med förra matchen eller kommande match. Vi vill alltid vinna, men vi fokuserar på vårt eget spel i varje match.

Match mot rivalerna Halmstad BK och en eventuell vinnare kan titulera sig bäst i stan för tillfället. Känns det som en speciell match eller "bara" en seriematch i mängden?
- Bäst i stan kan vi prata om efter säsongen, vårt fokus är samma oavsett vem vi möter i serien.

Halmstad BK gör sin första säsong i division 1, detta efter att ha kommit tvåa efter Laholm i sin div2-serie förra året och tilldelats en friplats. Laget tränas av den legendariska HBK-profilen Fredrik Andersson och i sin trupp har han inte mindre än tio spelare med ett förflutet i Halmia. Seriespelet inleddes med en 1-3 förlust borta mot Mariebo, och i DM har man vunnit med 10-0 och 14-0 i sina inledande matcher mot Centern respektive Oskarström. Kvar att spela är gruppfinalen mot Trönninge IF. Inför säsongen tappade man Zara Jönsson till Norge, men kvar finns en annan skyttedrottning i Moa Karlsson.

Avspark ikväll fredag 26/6 kl 18.30 på Halmstad Arena IP plan 2. Publik är ej tillåten pga nuvarande restriktioner men matchen sänds Hallandsposten. Halmias startelva släpps senare under eftermiddagen på vår facebook, kolla in där om ni är nyfikna.

OBS. Matchen är den tredje och sista (hoppas vi) där vi säljer virtuella biljetter för att stötta vår förening. Även om hemmamatchen officiellt tillhör HBK så ber vi om stöd pga rådande omständigheter. Swisha 150 kr till 12 35 78 89 89. 

Länkar:
Halmstad BK's hemsida
Division 1 Mellersta Götaland Dam

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam