Halmstad BK - IS Halmia Dam 2-4 (0-2)

Halmia fortsatt steget före

Publikfritt i all ära, men det var stort intresse runt Halmstad Arenas plan 2 under fredagskvällen. Inte så konstigt kanske med tanke på matchens dignitet, uppstickaren Halmstad BK mot div1-rutinerade IS Halmia. 

Första halvlek hann knappt starta innan Halmia satte ton och skapade två hörnor dem första fem minuterna. På hörna nummer två hoppade Fanny Kristiansson-Ronnstam högst och ordnade 1-0 för det vitröda "bortalaget". Halmia fortsatte att spela offensivt och bara en kort stund senare kom så även 2-0 till ISH, även detta efter en hörna. Elin Hansson nickskarvade in bollen via stolpen. Hemmalaget HBK hade stora bekymmer i första halvlek mot ett rejält taggat Halmia. Det kunde och kanske tom borde varit större siffror i halvtid, men 0-2 stod sig hela vägen.

Andra halvlek började som den första slutade, med ett offensivt Halmia som trummade på och av bara farten gjorde 3-0, även denna gång genom Elin Hansson. Men därefter förändrades matchbilden en aning. Från ingenstans får dem blåklädda tjejerna luft under vingarna, och det blev inte mindre av att Alexandra Hellekant bombade in 1-3 i bortre burgaveln efter ett inlägg och nickskarv. Nu var HBK riktigt på tårna och Halmia hade bekymmer. Målskytten Hellekant hade strax efter ett skott i stolpen, men istället blev det skyttedrottningen Moa Karlsson som rullade in reduceringen till 2-3 efter en fin individuell prestation sedan hon blivit frispelad.
När Halmianerna sedan var i gungning kom målet som avgjorde matchen, Sofia Voldby avancerade utmed högerkanten och skickade in ett långskott mot mål, med marginalerna på sin sida fick hon se bollen tar i bortre stolpen och rulla in i nät, 4-2 och spiken i den berömda kistan!

En riktigt underhållande match som sett över 90 minuter slutar rättvist med Halmiaseger. HBK ska dock ha cred för sättet man tog sig tillbaka in i matchen trots en rejäl uppförsbacke vid 0-3. Halmias målvakt Matilda Brovall utgick axelskadad efter en märklig duell i straffområdet, vi hoppas givetvis att det inte är allvarligt och att Matilda snart är fit for fight igen.

Nästa seriematch spelas lördag 8/8 hemma mot Göteborgs DFF. 

Länkar:
Halmstad BK's hemsida
Division 1 Mellersta Götaland
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam