IS Halmia Herr - Ängelholms FF 0-2 (0-1)

Uddlöst i premiärförlusten

Det blev ingen segersång i omklädningsrummet efter matchen, iaf inte i Halmias omklädningsrum. Trots en inledande kvart som gav förhoppningar så var Ängelholm ofina nog att resa hem med alla tre poängen.

Ja det var Halmia som direkt tog tag i taktpinnen när domaren blåste igång årets seriespel för dessa båda lag. Men trots ett par halvchanser där bla Zemri hittar Vuk i djupled, eller som när Vuk testar skottlyckan och Oliver i momentet efter skickar in ett inlägg så lyckas man inte trycka dit ettan. 
Istället är det gästerna Ängelholm som tar ledningen med 0-1 i den 16e minuten. Man tar sig förbi sin markeringen på vänsterkanten, avancerar in i straffområdet och skickar in en boll som styr på en av många spelare in bakom Markus i målet. En riktig kalldusch sett till inledningen.
Efter målet tappar Halmia initiativet och gästerna får mer att säga till om. Bland annat har man ett par hörnor i den 19e minuten som båda blir halvfarliga. Med sitt ledningsmål känns det som att gästerna fick matchen precis dit man ville och Halmia hade svårt för att hitta tillbaka till sitt frejdiga spel i inledningen.
Några chanser fick dock hemmalaget, men det blev aldrig mer en nästan lyckad hörnvariant, eller kanonläget för Vuk i den 41a minuten. Halmias resliga anfallare träffade först stolpen med sin nick från snäv vinkel, och strax därefter fick han bollen på fötterna, hårt trängd och avslutet landade över ribban från nära håll. Istället var det när 0-2 i halvlekens sista minut när Halmia tappar boll på mittplan och duktiga Getachew i ÄFF får skottläge, men den gången gjorde Markus Rydeberg en fin räddning och räddade Halmia från ett än värre utgångsläge inför halvlek nummer två.

I andra halvlek försöker Halmia trycka på framåt, men allt för ofta blir det lite för omständigt och saktfärdigt. När Ängelholm hinner ställa upp i försvar är man otroligt duktiga på att skydda sitt mål. Det var bud på 0-2 redan i inledningen av halvleken när Anton Kinnander fick skottläge, men han fick bollen lite för närma kroppen och avslutet gick en bit utanför. Halmia skapade några halvchanser men allt som oftast så fastnade man i ÄFF's backlinje i höjd med straffområdet, som i den 55e minuten när en snabb omställning av hemmalaget slarvas bort med en för dålig avgörande passning innan avslut.
Bara minuter senare kommer det psykologiskt tunga 0-2 målet. Ett inlägg från vänster av Filip Pivkovski studsar i marken i straffområdet och rullar hela vägen in i borte burgaveln bakom Markus. Samarbetet mellan mittbackar och målvakt fungerade inte alls här, och det blev kostsamt.
Halmia måste nu satsa allt på ett kort, offensivt. Men man lyckas inte riktigt trycka ner Ängelholm utan fastnar på mittplan när spelet återigen blir omständigt eller där individuella prestationer kör fast i den gula defensiven. I den 82a minuten skickar Halmia in nyförvärvet Simon Andersson på topp i syfte att börja lyfta långt på honom och Vuk. Men man får inte alls ut det man hade hoppats på, mycket tack vare att man fortfarande envisades med att försöka spela sig runt på kanterna innan inläggen kom. Förutom en kontring med skott tätt över bortre krysset i den 93e minuten så skapar Ängelholm väldigt lite offensivt andra halvan av andra halvlek. Men det defensiva gör man prickfritt och det räcker hela vägen till tre poäng.

Nästa match spelas söndag 2a augusti borta mot Prespa Birlik. Men innan dess ska troligtvis en omgång av DM genomföras. Mer om det när lottningen där är klar.

Länkar:
Ängelholms hemsida
Division 2 Västra Götaland Herr
Livescore
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr