Inför IS Halmia Herr - Ängelholms FF

Herrarnas tur att dra igång seriespelet

Oviss premiär att vänta. Ja det är ju en ytterst märklig fotbollssäsong som nu rullar igång, och för oss i dem lägre serierna gäller enkelserier och inte dubbelmöte som brukligt. Värt att notera är att detta är första, och sista (!) seriematchen innan ett sex veckors sommaruppehåll. Varför man inte la hela seriespelet på andra sidan sommaruppehållet kan bara förbundet svara på, men visst är det lite märkligt ändå...

Halmia har landat en stark och bred trupp inför årets seriespel, och man är en av flera favoriter till att knipa en av dem två översta platserna. Trots förlusterna av dem offensiva yttrarna Omar Hamid och Simon Silverholt så besitter man en riktigt stark startelva på pappret. Nu är det ju dock inte på pappret det ska avgöras, det är hårt arbete som gäller såväl defensivt som offensivt. Att Halmia spelar en offensiv och attraktiv fotboll det vet vi, lagets problem under försäsongen har dock varit att man släpper till lite för enkla mål bakåt. Framåt finns det stor potential,inte minst sedan Vuk Lugonjic vände hem till Halmia igen. En stor och stark anfallare med fin teknik, dessutom utpräglad målskytt med 35 mål dem senaste två säsongerna i rödvitt, här får Ängelholm något att bita i.
Saknas i truppen till måndagens match gör Anton H, Erik P, Endrit I och Albin M. 

Ängelholm leds av den rutinerade tränaren Roar Hansen, och till sin hjälp har han bland annat Karl-Gunnar Björklund. Truppen ser riktigt stark ut med division 2-mått även om medelåldern är ganska låg. ÄFF är ett lag som det på förhand pratats om när man lyfter fram seriefavoriterna, och det kanske inte är så konstigt med tanke på föreningens historia, tränarstab och trupp. Allt annat än en topplacering vore anmärkningsvärt. Förra säsongen blev man 3a, bara två poäng från serieseger och en ynka poäng efter andraplatsen som gav kval uppåt. Förra årets utropstecken och interna skytteligavinnare Assad Al Hamlawi lämnade för Helsingborg i Allsvenskan, men in i truppen har istället den mer rutinerade anfallaren Anton Kinnander kommit. Tillsammans med Daniel Bennassar Nilsson, Robin Nilsson och Filip Pivkovski så står man för lagets rutin på plan och dessa herrar lär spela en avgörande roll i hurvida Ängelholms FF spelar i en högre serie eller ej nästa år.
Efter uppehållet har man hunnit med två träningsmatcher, dels en match där man gjorde processen kort med seriekollegan Eslöv (vinst 4-1), dels genrepet mot Halmstad BK U21 som man besegrade med 3-1 på Skedalahed i onsdags. Noterbart är att man tidigare under försäsongen förlorade borta mot BK Astrio med 1-2.

Avspark måndag 22/6 kl 19.00 på Örjans vall. Publik ej tillåten. Matchen livesänds för Hallandspostens prenumeranter och rapporteras även via livescore, se länkar nedan.

Länkar:
Ängelholms hemsida
Div 2 Västa Götaland Herr
Hallandsposten
Livescore

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr