Inför DM, Laholms FK - IS Halmia Dam

Avgörande match om gruppseger och avancemang

Efter den snöpliga förlusten i söndagens seriepremiär är det nu dags för match igen, denna gång i DM. Det vankas derby på Glänninge Park i Laholm.
Båda lagen står på 6 poäng efter två raka segrar tidigare i gruppspelet, det är dock fördel Halmia vad gäller målskillnaden. Vid oavgjort resultat går Halmia vidare som gruppetta, all press på hemmalaget Laholm alltså.

Lagen känner varandra väl och flera spelare i Laholm har representerat Halmia vid tidigare tillfällen, upplagt för en rejäl kamp med andra ord. Vi kan nog förvänta oss att Mr Blomqvist går runt på en hel del folk jämfört med söndagens seriematch. 

Laholm hade för övrigt också seriepremiär i söndags, damernas första någonsin i tredjedivisionen. Man spelar i samma division som Halmia, men i den södra serien som just Halmia tillhörde i fjol. Premiären hemma mot Hammenhögs IF gav en poäng med mersmak, och det är ingen tvekan om att södertjejerna verkar ha anpassat sig väl till den nya större kostymen.

Avspark ikväll onsdag 17 juni kl 19.00 på Glänninge Park, Laholm. INGEN PUBLIK TILLÅTEN.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam