Förlust i genrepet för herr

Bra test inför båda lagens premiärer

I solsken på neutrala Tuvasvallen i Trönninge möttes herrlagen i Halmia och Laholm. Båda lagen matchade sina bästa möjliga startelvor, men med Kristoffer Thydell och Simon Silverholt otillgängliga för Halmia.

Matchen började i ett högt tempo på den torra och något svårspelade planen. Det är Halmia som startar matchen bäst och dikterar villkoren fram till vätskepausen i mitten av halvleken. Nygamla Vuk Lugonjic visar kvalité när han tar ner ett inlägg från Erik Ferman, men får se bollen rensas undan precis när han ska avsluta. Erik Ferman är aktiv och kombinerar flera gånger med yttern Oskar Rantala Törnfeldt. 
Laholm är precis som vanligt stora, starka och tuffa att möta. Och LFK bjuder verkligen upp till dans idag när man likt Halmia tar varje chans till att gå offensivt. Halvlekens dittills bästa målchans är Halmias i den 38e minuten, först är det nyförvärvet Oliver Brynéus som testar målvakten, och sen är det nära att Vuk skickar in ett avslut som en framrusande Halmian är nära att styra in vid bortre stolpen.
Istället kommer 0-1 i den 43e minuten, Halmia tappar boll på mitten, fint inspel av Laholm mellan två Halmianer och pang, 0-1 av mitfältaren Adam Vernersson.

Ledning för bortalaget i halvtid alltså, kanske inte helt rättvist sett till matchbilden dock.

I andra halvlek är det fortsatt mycket Halmia, och det är inte långt borta att Vuk nickskarvar in kvitteringen efter knappa tio minuter, inlägg av Ferman. Det är även Vuk som får nästa läge, 21 minuter spelat när Zemri Callaku bankar in en hård passning via marker som Vuk från nära håll försöker vinkla in, men målvakten gör en fin parad.
Bara minuten senare anfaller Halmia via högerkanten, Ferman har tagit upp bollen på offensiv planhalva och siktar in sig på straffområdet, han får en märklig träff på inlägget som seglar iväg hela vägen i nät bakom en förvånad Lundgren i bortamålet, 1-1.
Men lyckan blir inte särskilt långvarig, även om det oavgjorda resultatet iaf står sig fram till andra halvleks vätskepaus. 
I den 34e minuten av andra halvek studsar bollen över Halmias backlinje och en vilt springande Vernersson i LFK bombar dit 1-2 hur säkert som helst.
Med bara tio minuter kvar, och ett gäng byten som hackar sönder spelet så lyckas inte Halmia producera några bra kvitteringschanser tyvärr.

Idag får vi hålla tummarna för det gamla talespråket, "ett dåligt genrep ger en bra premiär...". Nåväl, det var kul att se grabbarna på planen igen och stundtals var det en bra match med hög kvalité utav två duktiga lag. Tyvärr bjuds det på lite väl mycket defensivt och offensivt behöver man vara än mer på tårna, för spelet mellan straffområdena ser faktiskt helt OK ut.

Nu laddar vi för seriepremiären hemma på Örjan mot topptippade Ängelholm efter midsommar. Tyvärr utan publik, men med bevakning både här på hemsidan och facebook.
Nu är vi iaf igång, Halleluja!

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr