Inför IS Halmia Herr - Laholms FK *genrep*

Derby i genrepet

Herrarnas seriepremiär får vänta tills den 22a juni, men innan dess väntar helgens sista träningsmatch innan allvaret drar igång.

Efter ett kortare snack med huvudtränare Anders Wallin så kan vi konstatera att några spelare missar söndagens match, det gäller Albin Mazreku (borta några veckor till åtminstone), Anton Holmér (börjar träna med laget igen nästa vecka), Erik Pålsson (tränar inte fullt och dröjer lite innan matchklar), Kristoffer Thydell (personliga skäl) samt Omar Hamid som kommit in på skola i Malmö och lämnar föreningen efter ömsesidig överenskommelse. 

Sedan det blivit klart att serien drar igång så har kvalitén på träningarna ökat, och det är ett hungrigt gäng som vill visa upp sig från sin bästa sida. Matchen i sig handlar om att göra rätt saker som man under en längre tid har tränat på. Och eftersom att det trots allt är ett genrep så ÄR resultatet viktigt, men så även en riktigt bra prestation över 90 minuter.

Wallin är föga oväntat nöjd med den både breda och spetsiga trupp han har till förfogande, och inser samtidigt att det är ett angenämnt problem att ta ut en startelva inför varje match, samtidigt som han måste hålla alla spelare motiverade.
Erik Ferman med sin rutin och ledaregenskap blir oerhört viktig som lagkapten, likaså nyförvärvet Vuk Lugonjic som agerar proffsigt och är vår enda beprövade striker längst fram i mitten. Dessutom har vi två duktiga målvakter som kämpar om platsen mellan stolparna.

Inför matchen på söndag resonerar Wallin att det främst är dem 14-15 spelarna närmst startelvan som ska få visa upp sig, och att truppen till seriematcherna kommer att landa på ca 17-18 spelare. Det är ju som bekant tillåtet med 5 byten (vid max 3 tillfällen) och där kan Wallin laborera med sin breda och kompetenta trupp.

Avspark söndag 14e juni kl 17.00 på Tuvasvallen, Trönninge. PUBLIK EJ TILLÅTEN enligt dem restriktioner som finns i dagsläget. Vi hoppas på en rapportering via Halmias facebook, håll utkik där när det närmar sig matchstart.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr