Inför IS Halmia Dam - IFK Örby

Annorlunda men efterlängtad premiär

Ja det har pratats om "världens längsta försäsong", och det är lite så det har kännts. Samtidigt visste vi ett tag inte om det skulle bli något seriespel överhuvudtaget, därför känns det lite som en vinst nu när fotbollen i Sverige och övriga världen sakta men säkert startar upp igen. Det lär dock dröja innan saker och ting blir som tiden före Covid-19 lamslog vår vardag och våra rutiner.

Fotbollen spelas tills vidare helt utan publik, och endast spelare/ledare och nödvändiga funktionärer får befinna sig på arenan. Detta är dock gott nog för stunden, och vi ska göra så gott vi kan för att ni där hemma får en känsla av att det nu faktiskt är igång!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Först ut är alltså vårt damlag, ett härlig gäng som utvecklats fint under ledningen av Peter Blomqvist. Likt herrarna ligger fokus på teknik, passningsspel och bollinnhav, det är Vi som ska styra matcherna och inte vara beroende av hur motståndarna spelar sin fotboll. Noterbart är att vi inför årets säsong har bytt serie i division 1 och nu får möta lite nya lag jämfört med förra årets söderserie.

Inför årets säsong har Halmia förstärkt truppen med Azra Tokovic (Hammenhögs IF), Ellen Ahlström (IK Rössö Uddevalla), Emma Skantz (IF Centern), Gresa Berisha (Albanien), Matilda Brovall (Onsala BK), Elin Hansson (BK Astrio), Tilda Boquist (IF Centern) samt Olivia Engström (Orust FC). 
Damlaget kommer ifrån ett "mellanår" där man ganska tidigt halkade efter topplagen, hösten blev därför lite avslagen. Det som saknades var en utpräglad målskytt och vinnaren i interna skytteligan stannade på 7 mål, faktiskt sämst av alla lag i årets serie tillsammans med just söndagens motståndare Örby. Kanske kan någon av årets nyförvärv fylla det tomrummet, eller så blommar någon av våra offensiva talanger ut, gott så.

Huvudtränare Peter Blomqvist hälsar att hela truppen är disponibel och det ska bli spännande att se vilka som får chansen i startelvan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gästande IFK Örby hör hemma strax utanför Kinna i Västra Götaland för den som inte har stenkoll på sin geografi. Man tillhörde samma serie förra året och slutade då på en 6e plats med 33 poäng och målskillnad 39-39 +-0. I slutändan var man långt ifrån seriesuveränerna IFK Norrköping och Jitex Mölndal BK, men samtidigt på betryggande avstånd från bottenstriden där Sjömarken, Valinge/Derome och Vimmerby fick ta steget ner till division 2.

Noterbart är dock att man besegrade IFK Norrköping i båda matcherna och besegrade Jitex hemma på Örby IP. Detta vittnar om hög högstanivå men en för låg lägstanivå sett över hela säsongen där man tex tappade hela 9 poäng mot dem tre lag som åkte ur, däribland anmärkningsvärda 0-7 borta mot Sjömarken. 
Bästa målskytt blev Emma Nilsson på 7 mål, och vad vi kan utläsa av Örbys trupp som vi fått skickad till oss så finns hon kvar i laget även i år.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avspark söndag 14/6 kl 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Och som vi annonserat tidigare och även finns med i texten ovan, INGEN PUBLIK ÄR TILLÅTEN. Vi säljer dock virtuella biljetter, se info i matchannons ovan eller separat nyhet här på hemsidan.

Länkar:
IFK Örbys hemsida
Tabell och spelschema för Div 1 Mellersta Götaland, Dam
Livescore

// Christoffer Andréasson

 

Etiketter: dam