Inför damernas premiär, intervju med Peter B

Peter Blomqvist, foto: Sportfofo Syd Peter Blomqvist, foto: Sportfofo Syd
Så är det äntligen dags, som vi har längtat. På söndag drar damernas serie igång och givetvis drar vi igång lite uppsnack här på hemsidan. Först ut är en intervju med huvudtränaren Peter Blomqvist.

Först och främst, hur ser du på årets trupp? Vilka är era styrkor?
- Vi är väldigt nöjda med årets trupp. Om vi jämför med förra året så har vi fler spelare (19 + 2 st). Vi har fler spelare med erfarenhet från div.1 spel. Vi har fler spelare som kan göra poäng. Sammantaget gör det här oss bättre idag än vi var igår.

Har ni i truppen/ledarstaben satt något resultatmål för säsongen?
- Vi arbetar inte efter att det ska se snyggt ut på resultattavlan i första hand utan fokuserar på att spela en rolig fotboll och utveckla den. Vårt mål är att vara spelförande i alla matcher. Lyckas vi göra det vi ska göra på ett bra sätt kommer det också ofta se snyggt ut på resultattavlan.

Vem blir årets utropstecken i Halmia Dam?
- Vi sätter inte en individ i centrum utan det är laget som tillsammans gör varandra bra. Om en spelare sticker ut och är häftig så betyder det att de runt omkring också varit ruskigt häftiga.

Precis innan seriepremiären presenterade ni ett nygammalt nyförvärv i Gresa Berisha, vad tillför hon till truppen?
- Gresa är som många andra i vår trupp väldigt spelskicklig och har fina fötter. Hon är en lirare som passar in i vårt spel på ett bra sätt. Gresa har potential att göra flera poäng.

Hur bra koll har du på övriga lag i serien? Vilka blir topplag om du får gissa?
- Vi har koll på oss själva. Ingen koll på övriga. Vi är i vår bubbla och ser till att hantera vår vardag på bästa sätt. Vi tänker mycket och stort kring vår fotboll men tänker inte så långt fram utan är fokuserade på nästa tillfälle vi ses och vill göra det bästa av det oavsett om det är träning eller match.

Det blir, åtminstone inledningsvis, spel inför tomma läktare pga gällande restriktioner från folkhälsomyndigheten. Hur kommer detta att påverka er tror du?
- Inte ett skvatt…

Vi önskar Peter och tjejerna lycka till i premiären på söndag 14/6 kl 14.00 mot IFK Örby på Halmstad Arena IP, plan 1. Och glöm inte, ingen publik är tillåten men vi hoppas ändå på ert stöd, om än hemifrån tills vidare.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam