IS Halmia U15 - Intervju med huvudtränaren Andreas

IS Halmia U15. Bild tagen i början av 2019. Foto: Sportfoto Syd IS Halmia U15. Bild tagen i början av 2019. Foto: Sportfoto Syd

Seniormatcherna lyser med sin fråvaro, då passar vi istället på att lyfta fram våra ungdomslag och andra Halmianer av intresse. Här kommer IS Halmia U15.

Hej Andreas! Äntligen naturgräs och seriespel, hur känns det att äntligen vara igång?
- Det känns både skönt, kul och viktigt för ungdomarna att få köra igång med sin verksamhet fullt ut. Det är alltid lättare att motivera sig för att träna när man har matcher att se fram emot.
 

Har det varit en extra jobbig försäsong med tanke på Covid-19 och dess restriktioner? Länge visste vi ju inte om det skulle vara tillåtet med matchspel överhuvudtaget. Hur har restriktionerna och det allmänna läget påverkat er träning och förberedelse?
- Vi har upplevt en minst sagt ovanlig och omtumlande tid på många sätt. Då vi hela tiden följt folkhälsomyndighetens restriktioner så har vi anpassat försäsongen med lite fler korta uppehåll än vanligt. Dels för att spelarna behöver vila och dels för att inte tappa motivationen när försäsongen blivit längre. I övrigt tycker jag vi klarat av att bedriva verksamheten i vanlig ordning utifrån de förutsättningar som givits. Det enda som påverkar oss egentligen är ju att våra trogna och lojala föräldrar, vänner och supporters inte får närvara vid våra matcher.


Ni har hunnit med ett par matcher i serierna redan, hur ser det ut inledningsvis?
- Vi har spelat två matcher i kval till nationell serie. I första blev de ett riktigt bottennapp mot Laholm. I lördags var det klart bättre mot Astrio. I den lokala U15 serien började vi med ett kryss borta mot HGH. Det har  sett stundtals bra ut och stundtals mindre bra ut, men vi får inte glömma att vi i vår grupp är blandat pojkar födda -05 & -06 och att vi i varje match har ett snitt på 7-8 spelare födda -06. Vi möter renodlade -05 lag i kval till nationell serie och i den lokala serien möter vi även många spelare födda -04 och en del till och med något år äldre.


Även om Covid-19 inte påverkar seriespelet mer än restriktioner kring publik etc så påverkas ju ändå säsongen. T.ex. genom att fler och fler stora cuper får kasta in handduken. Hur påverkar det er planering och kanske framförallt sommarens planerade aktiviteter?
- Vi har haft planer på en lokal cup och en större cup på bortaplan. Dessa ser inte ut att kunna genomföras i dagsläget varpå vi får försöka hitta andra lösningar så som träningsläger t.ex. Vi får även möjlighet att pussla med semestrar och uppehåll på ett helt annat vis än "normala" fotbollssomrar.


Med dem orden tackar vi Andreas för pratstunden och önskar ledare och spelare lycka till med säsongen. Så fort smittspridningen börjar avta och nya beslut från myndigheterna tillåter så hoppas vi att ni Halmianer där ute kommer och titta på dessa talangfulla spelare och ledare. Tills dess får vi sitta hemma och hålla tummarna istället.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom