IS Halmia U13 - Intervju med huvudtränaren Mattias

IS Halmia U13 under Decembercupen i Varberg 2019. IS Halmia U13 under Decembercupen i Varberg 2019.

Seniormatcherna lyser med sin fråvaro, då passar vi istället på att lyfta fram våra ungdomslag och andra Halmianer av intresse. Först ut är IS Halmia U13.

Hej Mattias! Äntligen naturgräs och seriespel, hur känns det att äntligen vara igång?
- Hej Christoffer. Det är skönt att äntligen få träna på riktigt gräs och se grabbarnas glädje även om planerna inte är i bästa skick. 
Att få starta seriespelet är ju en bonus så här i Coronatider och vi ser fram emot att spela många roliga och utvecklande matcher.

Har det varit en extra jobbig försäsong med tanke på Covid-19 och dess restriktioner? Länge visste vi ju inte om det skulle vara tillåtet med matchspel överhuvudtaget. Hur har restriktionerna och det allmänna läget påverkat er träning och förberedelse?
- Vi har inte märkt av det så mycket mer än att vi avslutade inomhussäsongen och flyttade ut och körde fys- och rörlighetsträningen utomhus. Några av spelarna har varit sjuka men vi har klarat oss bra med tanke på hur illa det kunde blivit. 
Vi har tränat som planerat och hunnit med ett antal träningsmatcher mot lokala lag och lag från Skåne och Småland innan det blev som värst med Corona. Så vi är väl förberedda för årets säsong.
Vi följer självklart alla restriktioner och rekommendationer som myndigheterna, SVFF, HFF och IS Halmia går ut med. Det är viktigt att alla drar sitt strå till stacken och minskar smittspridning.

Ni har hunnit med ett par matcher i serierna redan, hur ser det ut inledningsvis?
- Det ser väldigt bra ut och killarna svarar bra på det vi tränar på. 
Vi spelar i två olika serier där vi blandar lag med spelare från 07 och 08 där killarna från 08 imponerar på oss och visar att båda grupperna bedriver bra och utmanande träningar.
Självklart har vi mycket att jobba med, men killarna är 11-13 år och har många år kvar innan dom ska vara som bäst.

Även om Covid-19 inte påverkar seriespelet mer än restriktioner kring publik etc så påverkas ju ändå säsongen. T.ex. genom att fler och fler stora cuper får kasta in handduken. Hur påverkar det er planering och kanske framförallt sommarens planerade aktiviteter?
- Det är jättetråkigt för alla föreningar som har planerat stora evenemang men måste ställa in för det påverkar alla föreningar ekonomisk.
Vi hade planerat in några cuper bla en inbjudningscup i Södertälje som tyvärr ser ut att bli inställd, men vi avvaktar och ser om det kommer cuper i höst och då ska vi vara på hugget och anmäla oss.
Nästa år siktar vi på att åka till Gothia Cup med hela gänget för att få uppleva världens största ungdomsturnering på nära håll. Det blir ett minne för livet för alla som åker med.
Vi planerar ett mindre träningsläger på hemmaplan, träningsmatcher i sommar i Stockholmsområdet om Corona ger med sig, annars fortsätter vi träna och spela matcher som vanligt.


Med dem orden tackar vi Mattias för pratstunden och önskar ledare och spelare lycka till med säsongen. Så fort smittspridningen börjar avta och nya beslut från myndigheterna tillåter så hoppas vi att
ni Halmianer där ute kommer och tittar på dessa talangfulla spelare och ledare. Tills dess får vi sitta hemma och hålla tummarna istället.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom