Information dam

SVENSKA CUPEN för damfotbollen 2019-2020 är numera helt inställt, ett beslut Svenska Fotbollförbundet tog vid ett möte under fredagen (läs 17 april).

Peter Blomqvist, hur ser Du på detta beslutet?
- Det är en tuff tid och då behöver man ta tuffa beslut. Det måste ha varit ett oerhört tufft beslut för SvFF att behöva ställa in ”cupen”. Men vi förstår dem till fullo. Det har gjorts en grundlig undersökning vad lagen i cupen vill med fortsättningen. För oss var det viktigt att spela cupen. Att få den där möjligheten att vara i finrummet. Men samtidigt ville vi helst inte att cupen skulle gå samtidigt som serien för att riskera belasta oss för hårt. Vi hoppades att få spela men nu är det bara att hoppas vidare på seriespel, säger Blomqvist.
 
Hur ser Ert träningsupplägg ut nu framåt efter Er paus samt nya liggande restriktioner?
Vi kommer fortsätta träna och förbereda oss på om och när det kommer igång. Trots rådande förutsättningar visar tjejerna upp fantastisk karaktär och gör sitt bästa på varje träning i varje situation och vi kommer fortsätta spela med massa action på träningarna för att höja graden av spelskicklighet ytterligare, avslutar Blomqvist.

ISH Dam har sin seriepremiär söndag 14 juni kl.15.00 på hemmaplan mot IFK Örby, om liggande plan håller.  


Länkar
Beslutet angående Svenska Cupen;
Svenska Fotbollförbundet
Uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet;
Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet 
Fotbollssnack med Peter Blomqvist (29 minuter);
Halmstadsport.se 


// Administrationen